CVA (beroerte)-nazorgverpleegkundige

Annet Verburg

Er is een hoop onwetendheid over de onzichtbare gevolgen

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Annet Verburg

‘Na een beroerte kan je leven flink veranderen. Ik vind het heel belangrijk dat patiënten en hun familie hier goede voorlichting over krijgen. Er is namelijk een hoop onwetendheid over de onzichtbare gevolgen, zoals vermoeidheid, veranderd karakter en overprikkeling. Ik leer mijn patiënten hoe ze hiermee om kunnen gaan.

Ik zie alle patiënten die na een lichte beroerte of TIA voor nazorg op de poli komen. Ik bespreek dan of ze ergens tegenaan lopen, wat thuis niet meer gaat en wat er in hun leven is veranderd. Soms help ik iemand met het revalidatieproces, maar vooral geef ik heel veel voorlichting om een nieuwe beroerte te voorkomen.

Ik werk tevens als verpleegkundige op de acute opname afdeling. Hier zie ik bijna iedere dag andere patiënten, want zij liggen er slechts maximaal 48 uur. Deze mensen zijn allemaal overvallen door hetgeen waarom ze in het ziekenhuis liggen. Hierbij is dus de eerste opvang heel belangrijk en ben je echt een steun voor de patiënt en familie. Dit is ook heel waardevol om te kunnen doen.’

Aandachtsgebieden

CVA

Opleiding en specialisatie

  • 1989-1991: Inservice A opleiding, BovenIJ
  • 2018: Vervolgopleiding neurologie theorie neurorevalidatie/klinisch redeneren

Onderzoek

2021: Ecostroke studie: nazorg van patiënten met herseninfarct over de onzichtbare gevolgen ism OLVG.

Gekoppelde specialismen

Contact

Neurologie polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6260
  • Route 35, 36

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven