aandoening

Ziekte van Dupuytren

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Dupuytren
De ziekte van Dupuytren is een bindweefselziekte in de hand. U krijgt harde knobbels en draden in uw hand en vingers. Deze kunnen pijn doen. Soms kan een operatie helpen.

Herken de ziekte van Dupuytren

De ziekte van Dupuytren zorgt ervoor dat het bindweefsel verandert. Dit zorgt voor harde knobbels en draden aan de binnenkant van uw hand. Deze doen soms ook pijn. De draden kunnen langzaam steeds korter worden. Daardoor kunt u de hand of 1 of meer vingers niet meer recht krijgen. U kunt dit aan een of beide hanen hebben. Hierdoor kunt u uw handen niet meer goed gebruiken. Uw vingers kunnen ook stijf worden.

Oorzaak ziekte van Dupuytren

Het is niet bekend wat deze ziekte veroorzaakt. Het komt wel vaker voor bij mensen met de ziekte van Ledderhose (harde draden onder de voet) of de ziekte van Peyronie (een harde plek in de penis). Ook zien we de ziekte van Dupuytren vaker bij mensen die ouder zijn dan 50 of mensen die hun hand erg pijn hebben gedaan of een operatie aan hun hand hebben gehad.

Behandeling ziekte van Dupuytren

Soms kan een operatie helpen. Vooral als u uw hand niet meer goed kunt gebruiken. Tijdens de operatie verwijdert de plastisch chirurg de bindweefselstrengen, zodat u uw vinger weer kun strekken. Er kunnen altijd opnieuw bindweefselstrengen ontstaan. Daarom is het belangrijk het juiste moment van de operatie te bepalen. In het algemeen opereren we als u uw handpalm niet meer plat op tafel kunt leggen. 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6660
  • Route 23

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven