aandoening

Borstprothese problematiek

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Borstprothese problematiek
U heeft in het verleden een borstvergroting of borstreconstructie gehad waarbij protheses zijn geplaatst. Het kan zijn dat u hier last van krijgt.

Herken borstprotheseproblematiek

Het kan zijn dat u last heeft van kapselvorming of dat er een verdenking is van een lekke prothese. Ook kan het zijn dat u het resultaat niet meer fraai vindt of dat u lichamelijk klachten heeft die mogelijk verband hebben met de protheses, zogenoemde breast implant illness of ASIA syndroom. Of u voelt zich om een andere reden niet meer prettig bij de protheses.

Wat is kapselvorming?

Als u een borstprothese heeft gekregen, maakt het lichaam daar altijd een vliesje om heen. Dit is normaal, en gebeurt ook bij bijvoorbeeld een splinter. Dit vlies kan steviger worden en gaan krimpen, zodat de ruimte voor de prothese kleiner wordt. De borst kan dan steeds steviger aan gaan voelen, en soms zelfs keihard. Dit noemen we kapselvorming. Deze kapselvorming kan last geven, bijvoorbeeld als u op uw buik ligt. Dit kan ook zorgen voor pijnklachten bij bepaalde bewegingen. Ook kan de vorm van de borsten bij kapselvorming asymmetrisch worden. 

Behandeling borstprotheseproblematiek

De plastisch chirurg doet lichamelijk onderzoek en er zal waarschijnlijk een echo of MRI worden gemaakt. De plastisch chirurg neemt de mogelijkheden die bij u van toepassing zijn met u door. Het kan zijn dat u samen met de chirurg besluit om de protheses te verwijderen. Als er een medische indicatie is om de protheses te verwijderen, is het ook mogelijk om deze te vervangen. U betaalt dan wel een eigen bijdrage voor de nieuwe protheses.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven