behandeling

Borstverkleining

golf
 1. Home
 2. Aandoening & behandeling
 3. Borstverkleining
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

Heeft u last van zware of hangende borsten? Deze kunnen zorgen voor klachten aan de nek, rug of schouders. Een borstverkleining kan een oplossing zijn.

Voorbereiding

 • Deze operatie vindt plaats onder algehele verdoving, hiervoor moet u nuchter zijn. Dat betekent dat u vanaf middernacht niet meer mag eten of drinken.

De operatie in stappen

Afspraken BovenIJ

De plastisch chirurg bespreekt de operatie met u. De plastisch chirurg zal zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen wat betreft de vorm, grootte en stevigheid. Het lukt niet altijd om deze wensen voor 100% te realiseren. De plastisch chirurg kan u geen bepaalde cup-maat van de BH garanderen na de operatie. In de meeste gevallen zal de cup-maat enkele maten kleiner worden.

Tijdens een afspraak met de anesthesioloog bespreekt u de verdoving. Eventueel doet de anesthesioloog aanvullend onderzoek. 

Opname

De operatie vindt plaats onder algehele verdoving. U wordt opgenomen in het ziekenhuis.

De operatie

Tijdens de operatie verwijdt de plastisch chirurg een deel van het borstklierweefsel met huid. Er wordt dan een kleiner model borst gevormd. Ook verplaatst de chirurg de tepel. Na de operatie zullen de borsten kleiner en steviger zijn.

Hechten en drains

De wonden worden gesloten met zeer fijn hechtmateriaal. Tenzij een inwendige hechting wordt toegepast zal het hechtmateriaal na 2 weken worden verwijderd. Er kunnen drains worden ingebracht die bloed en vocht uit de wond afvoeren.

Naar huis

Bij uw ontslag krijgt u een afspraak mee voor de eerste controle op de polikliniek. Gaat u naar huis met wonddrains? Dan krijgt u een folder en duidelijke instructies hoe hiermee om te gaan.

Littekens

Hoe de littekens er precies uit gaan zien, kunnen we niet voorspellen. Vooral de littekens in de richting van de oksels kunnen vrij dik, rood en gevoelig worden. Na verloop van maanden neemt de gevoeligheid weer af. De littekens worden dm dunner en witter, maar kunnen ook breder worden. 

Contact opnemen

Na een operatie is er altijd een kans dat er een complicatie optreedt. Neem contact op met de polikliniek plastische chirurgie als u zich zorgen maakt over: 

 • toenemende pijnklachten;
 • koorts, waarbij de temperatuur boven 38,5 graden of hoger is;
 • toenemende en/of uitbreidende roodheid rondom de wond;
 • opengaan van de wond;
 • problemen met de drain.

Praktische informatie

 • Telefoonnummer 020-634 6660
 • Route 23

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven