Specialisme

Dermatologie

Huidproblemen zorgen vaak voor psychische problemen. Ik probeer deze negatieve spiraal te doorbreken

portretfoto van Gamze Piskin, dermatoloog in het BovenIJ ziekenhuis
Gamze Piskin
dermatoloog
golf
 1. Home
 2. Specialisme & afdeling
 3. Dermatologie

Bij het specialisme dermatologie zien we patiënten met problemen aan de huid en de daaraan grenzende slijmvliezen, haren en nagels. Ook behandelt de dermatoloog seksueel overdraagbare aandoeningen. Samen met u bepalen we de best passende behandeling. In ons spatadercentrum kunt u terecht om uw spataderen te laten verwijderen. 

Onderzoek

Twijfelt u over een verdachte moedervlek? Of wordt u gék van de jeuk door eczeem? Dan onderzoeken wij zo snel mogelijk wat de oorzaak is, zodat we de juiste behandeling kunnen starten. Wij werken hierbij met de nieuwste technieken en apparaten. We nemen bijvoorbeeld een stukje huid weg (biopt) om te laten onderzoeken in het laboratorium. Of we bekijken verdachte plekjes met de dermatoscoop. Dit is een apparaatje waarmee we kunnen zien of het huidkanker is. Ook onderzoeken we schimmels onder de microscoop, of doen we een allergietest.

Behandeling

In het BovenIJ ziekenhuis behandelen we bijna alle huidproblemen die er zijn, zoals eczeem, psoriasis en huidkanker. We behandelen de huidproblemen bijvoorbeeld met speciale crèmes, tabletten, lichttherapie of injecties. Ook doen we kleine operaties, zoals het verwijderen van een melanoom.

Speciale aandachtsgebieden

 • spataderen verwijderen
 • huidkanker
 • eczeem
 • psoriasis
 • acne
 • seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's)

Eigen arts

In het BovenIJ ziekenhuis wordt u bij de eerste afspraak direct gezien door de dermatoloog, in plaats van een arts-assistent of verpleegkundige. Een dermatoloog is een arts die gespecialiseerd is in huidproblemen. U houdt dezelfde dermatoloog, zodat u steeds een vertrouwd gezicht ziet. Huidproblemen kunnen een enorme impact hebben op uw leven. Sommige patiënten lopen al jaren rond met een huidziekte. Daarom vinden we persoonlijke aandacht extra belangrijk. De dermatoloog luistert goed naar uw verhaal en doet onderzoek als dit nodig is.

Samen beslissen

Vaak zijn er voor een huidprobleem meerdere behandelingen mogelijk. Uw dermatoloog legt duidelijk uit wat de voor- en nadelen van de behandelingen zijn. Wat de beste behandeling is, hangt af van uw persoonlijke situatie en manier van leven. Daarom beslist u samen met uw dermatoloog welke behandeling het beste bij u past. 

Spatadercentrum

In het BovenIJ ziekenhuis zijn we gespecialiseerd in het onderzoeken en verwijderen van grote en kleine spataderen. Heeft u last van spataderen? Dan kunt u snel terecht in ons speciale spatadercentrum terecht voor onderzoek en behandeling van uw spataderen. We plannen afspraken zoveel mogelijk op dezelfde dag, zodat u niet steeds naar het ziekenhuis hoeft en snel geholpen wordt.

Samenwerking

De dermatologen van het BovenIJ werken goed samen met dermatologen in andere ziekenhuizen in Amsterdam, zoals het OLVG en het Amsterdam UMC. Binnen ons ziekenhuis werken de dermatologen nauw samen met oncologen, huidtherapeuten en chirurgen.

Praktische informatie

 • Telefoonnummer 020-634 6251
 • Route 84

 • Dermatologie polikliniek 14 dagen
 • Spataderbehandeling door dermatoloog 64 dagen

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Acne is de medische naam voor jeugdpuistjes. Sommige mensen hebben veel last van acne. In het BovenIJ ziekenhuis kunnen we dit op verschillende manieren behandelen.

Lees meer

Psoriasis is een huidziekte met rode plekken en witte schilfers. U kunt deze plekken op uw hele lichaam krijgen. Psoriasis kan goed behandeld worden in het BovenIJ.

Lees meer

Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. Huidkanker begint meestal met een verandering op de huid: een knobbeltje dat langzaam groeit, een wondje dat niet geneest of een moedervlek die van kleur verandert of groeit. In het BovenIJ ziekenhuis zijn we gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van huidkanker.

Lees meer

Eczeem herkent u aan rode plekken op de huid en jeuk. Het is vaak onduidelijk waardoor het ontstaat. In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van eczeem.

Lees meer

Spataderen kunnen erg vervelend worden: het doet pijn, of u krijgt zelfs een wond aan uw been. In het BovenIJ ziekenhuis onderzoeken we uw spataderen en kunnen we de klachten behandelen.

Lees meer

Heeft u last van spataderen? Dan kunt u in het BovenIJ ziekenhuis terecht. De arts doet lichamelijk onderzoek, en kan met speciale apparaten meten hoe goed uw bloedvaten zijn.

Lees meer

In overleg met uw behandelende arts is besloten dat u behandeld wordt met photodynamische therapie (PDT). Deze behandeling is voor (beginnende) vormen van huidkanker of als aanvullende behandeling na operatieve ingreep van huidkanker.

Lees meer

U kunt grote spataderen in het BovenIJ ziekenhuis laten verwijderen met de Muller methode. Deze behandeling doen we in ons speciale spatadercentrum. We halen de spataderen onder plaatselijke verdoving via hele kleine sneetjes weg. Na de behandeling mag u al snel naar huis.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis verwijderen we kleine spataderen met de VNUS Closure behandeling. Deze behandeling doen we in ons speciale spatadercentrum en duurt in totaal 30 tot 45 minuten. Daarna kunt u al snel naar huis.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunnen we spataderen verwijderen met de ClariVein behandeling. Deze behandeling doen we in ons speciale spatadercentrum en duurt ongeveer 20 minuten per been. Daarna kunt u meteen naar huis.

Lees meer

U heeft een afspraak op de polikliniek Dermatologie voor een kleine (chirurgische) verrichting. In de folder kunt u lezen wat u hierbij kunt verwachten.

Lees meer

U heeft een afspraak op de polikliniek Dermatologie voor handen en/of voeten PUVA-therapie. In deze folder leest u meer over deze behandeling.

Lees meer

U heeft een afspraak op de polikliniek Dermatologie voor UVB fototherapie. De verwachting is dat de UVB fototherapie uw huidafwijkingen doet verminderen.

Lees meer

Uw arts heeft een behandeling van uw spataderen door middel van echogeleide sclerocompressie voorgesteld. In deze folder kunt u lezen wat de behandeling inhoudt.

Lees meer

Staat uw huid veelvuldig bloot aan uv-straling (zonlicht)? Dit kan uw huid beschadigen.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde afdelingen

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven