Specialisme

Orthopedie

golf
 1. Home
 2. Specialisme & afdeling
 3. Orthopedie
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

Bij het specialisme orthopedie zien we patiënten met problemen aan de botten, gewrichten, spieren, pezen en (enkel)banden. In het BovenIJ ziekenhuis zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van een nieuwe heup, nieuwe knie en operaties aan de schouder en enkel.

Onderzoek

Heeft u last van uw schouder, of pijn bij het lopen? Dan onderzoeken we zo snel mogelijk wat de oorzaak is, zodat we de juiste behandeling kunnen starten. Wij werken hierbij met de nieuwste technieken en apparaten. We plannen afspraken en onderzoeken zoveel mogelijk op dezelfde dag. Zo weet u snel de uitslag en hoeft u niet steeds naar het ziekenhuis te komen.  

Behandeling

In het BovenIJ ziekenhuis zijn de wachttijden voor operaties kort, u wordt snel geholpen. Zo hoeft u niet lang met pijn door te lopen. We behandelen allerlei aandoeningen, zoals een frozen shoulder, versleten heup, of een gescheurde kruisband.

Speciale aandachtsgebieden

 • nieuwe heup (heupoperatie via de voorste of achterste benadering)
 • nieuwe knie (totale of halve knieprothese)
 • nieuwe kruisband (voorste kruisbandoperatie)
 • operatie schouder
 • operatie voet

Eigen arts

U wordt behandeld door de orthopeed. Dit is een arts die gespecialiseerd is in problemen met de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. In het BovenIJ ziekenhuis ziet u vanaf het begin af aan dezelfde orthopeed. Een vertrouwd gezicht dus. Uw arts luistert goed naar uw verhaal en doet onderzoek als dit nodig is.

Samen beslissen

Vaak zijn er voor een aandoening meerdere behandelingen mogelijk. Uw orthopeed legt duidelijk de voor- en nadelen hiervan uit. Wat de beste behandeling is, hangt af van uw persoonlijke situatie en manier van leven. Daarom beslist u samen met uw orthopeed de aanpak van uw probleem. 

Vragen stellen via BeterDichtbij app

Heeft u een vraag over uw onderzoek of behandeling? Dan kunt u deze makkelijk aan uw zorgverlener stellen via de BeterDichtbij app. U appt uw vraag en krijgt binnen 3 werkdagen antwoord. U kunt met deze app ook beeldbellen met uw orthopeed. Download de BeterDichtbij app gratis op uw mobiele telefoon.

Samenwerking

Onze artsen in het BovenIJ werken goed samen met artsen in andere ziekenhuizen in Amsterdam. Ook werken we nauw samen met fysiotherapeuten en andere zorgverleners in Amsterdam-Noord. Zo kunnen we u de beste zorg geven. 

Praktische informatie

 • Telefoonnummer 020-634 6556
 • Route 20

 • Orthopedie polikliniek 22 dagen
 • Heupoperatie (nieuwe heup) 120 dagen
 • Kijkoperatie (arthroscopie) in de knie of enkel 50 dagen
 • Knieoperatie (nieuwe knie) 50 dagen
 • Scheur in de meniscus 50 dagen

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Bij een versleten heup is het kraakbeen van uw heupgewricht voor een groot deel verdwenen. Dat geeft pijnklachten in de lies en het bovenbeen. Een heupprothese kan veel verlichting geven. In het BovenIJ ziekenhuis kunnen we deze operatie op twee manieren uitvoeren, namelijk via de voorkant of achterkant van uw bovenbeen. U bent 1 dag opgenomen in het ziekenhuis.

Lees meer

De bovenkant van uw kniegewricht heeft kraakbeen. Bij het ouder worden of door beschadigingen vermindert de kwaliteit en de dikte van het kraakbeen. Men spreekt dan van slijtage. Uw knie kan zo versleten zijn dat u een nieuwe knie (kunstknie) nodig hebt. Tijdens een knieoperatie vervangen de artsen van BovenIJ ziekenhuis het versleten kniegewricht door een kunstgewricht, een zogenaamde prothese.

Lees meer

Een afwijking van de voet kan komen door een scheefstand van de grote teen of een stijve pijnlijke grote teen. Een operatie in het BovenIJ ziekenhuis kan dit corrigeren. Hierdoor vermindert de pijn.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis helpen we patiënten die last van hun schouder hebben. Een team van ervaren orthopeden staat voor u klaar om de klachten te verhelpen. Wij doen verschillende operaties aan de schouder.

Lees meer

De voorste kruisband kan scheuren bij het sporten of door een ongeluk. Hierdoor wordt uw knie instabiel. Als fysiotherapie niet helpt, kunnen we in het BovenIJ ziekenhuis een nieuwe kruisband plaatsen. Dit noemen we een voorste kruisbandoperatie.

Lees meer

In de knie zit aan de binnen- en aan de buitenzijde een meniscus. Beschadigingen aan een meniscus komen veel voor, er zit dan een kleine of grote scheur in.

Lees meer

Wat is een arthroscopie? Een arthroscopie is een kijkoperatie waarbij de arts met een arthroscoop uw gewricht van binnen bekijkt.

Lees meer

Osteoporose wordt ook wel botontkalking genoemd. Het is een tekort aan kalk in het bot. Hierdoor wordt het bot poreuzer, minder sterk en kan het makkelijker breken

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Tegen mijn familie zeg ik: het lijkt alsof ik niet naar het ziekenhuis, maar naar een wellness ben geweest.

Henry (64) vertelt over zijn ervaringen met het BovenIJ en zijn heupoperatie

De heup van Henry was zo versleten, dat zelfs het aantrekken van zijn sokken een marteling was. In het BovenIJ ziekenhuis kreeg hij een nieuwe heup, via de voorste benadering. ‘Ik voelde me door het zorgpersoneel gekoesterd.’

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven