behandeling

Scheur in de meniscus

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Scheur in de meniscus
In de knie zit aan de binnen- en aan de buitenzijde een meniscus. Beschadigingen aan een meniscus komen veel voor, er zit dan een kleine of grote scheur in.

De klachten bij een scheur in de meniscus kunnen zijn: pijn en/of een klikkend gevoel in de knie. Vaak is de knie gezwollen door vochtophoping en soms lukt het niet meer om het been geheel te strekken, de knie zit ‘op slot’.

Een scheur(tje) in de meniscus kan plotseling ontstaan, bijvoorbeeld bij sport, een draaibeweging of een ongeval. Een scheur(tje) kan ook geleidelijk ontstaan als de kwaliteit van een meniscus vermindert.

In de meeste gevallen kan een kijkoperatie bij aanwezigheid van een slotgevoel of hinderlijke zwelling van de knie de problemen verhelpen. Soms is het verwijderen van de gehele  meniscus noodzakelijk. Zijn deze slotklachten of hinderlijke zwelling er niet? Dan zijn we terughoudend in het uitvoeren van een kijkoperatie.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6556
  • Route 20

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven