orthopedisch chirurg

dr. Lukas Lisowski

Ik probeer een duidelijke dokter te zijn

golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Lukas Lisowski

Sommige patiënten van onze orthopeed Lukas Lisowski hebben veel pijn. Een operatie kan dit verhelpen: ‘Maar hier moet de patiënt wel aan toe zijn. Als hij dit niet wil, zoeken we samen naar andere oplossingen.’

‘Ik ben arts geworden, omdat ik graag mensen help om snel te herstellen van hun probleem. Als orthopeed is het mooi dat je meestal snel resultaat van je behandeling ziet. Iemand die bijvoorbeeld door zijn knie zwikt bij het tennissen, geef ik een voorste kruisbandreconstructie. Daardoor kan hij na revalidatie weer op zijn oude niveau kan tennissen.

Sporten is belangrijk voor me, als ik geblesseerd ben is dat niet prettig. Zelf heb ik ooit mijn pols gebroken tijdens mijn eerste basketbaltraining. Ook heb ik genoeg hockeyballen tegen mijn schenen gehad. Ik weet dus hoe vervelend het is als je klachten hebt, waardoor je niet kunt doen wat je wil.

De patiënten die ik zie, hebben verschillende problemen: de één is geblesseerd door het voetballen, de ander heeft een versleten knie. Samen overleggen we wat de mogelijkheden zijn. Soms heeft de patiënt een nieuwe knie nodig en kan hij hiervoor geopereerd worden. Maar daar moet de patiënt wel zelf aan toe zijn.
Als hij geen operatie wil, dan zoeken we naar andere oplossingen. We kunnen de pijn bijvoorbeeld verminderen met een prik, of ik verwijs patiënt door naar een fysiotherapeut of manueel therapeut in de buurt. Hiervoor heb ik goed contact met zorgverleners in Amsterdam-Noord.

Ik probeer een duidelijke dokter te zijn. Ik leg zo helder mogelijk uit wat een patiënt heeft en wat we hieraan kunnen doen. Dat vinden patiënten prettig. En als ze na een behandeling alles weer kunnen doen zonder pijn, zijn ze vaak erg dankbaar.’

Aandachtsgebieden

 • Sportblessures
 • Knie- en schouderklachten

Opleiding en specialisatie

 • 2009-2010 Specialisatie traumatologie (Edinburgh) en knie- en heupprothesiologie, met name de Oxford Uni-knie (Oxford)
 • 2005-2009 Orthopedie, regio Amsterdam (AMC)
 • 2003-2005 Algemene chirurgie, Twenteborg ziekenhuis Almelo
 • 2000-2002 Co-schappen in verschillende ziekenhuizen in regio Utrecht
 • 1994-1998 Geneeskunde, Universiteit Utrecht

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Orthopedie polikliniek

 • Telefoonnummer 020-634 6556
 • Route 20

Als ik in het BovenIJ kom, zie ik altijd bekenden. Dat geeft wel een goed gevoel.

Rinus kreeg een nieuwe heup in het BovenIJ en is daar zeer tevreden over

Rinus Israël (1942) beleefde in zijn hoogtijdagen als profvoetballer grote successen bij Feyenoord, en is nog steeds fan. Maar hij blijft een Amsterdammer. ‘Als ik in het BovenIJ kom, zie ik altijd bekenden. Dat geeft wel een goed gevoel.’

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven