physician assistant

Antoine Broekhoff

Onze zorg stopt niet buiten de ziekenhuismuren

golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Antoine Broekhoff
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

De tijd nemen en even op de rand van het bed komen zitten als de patiënt iets dwars zit. Dat vindt onze physician assistant Antoine Broekhoff belangrijk om goede zorg te geven: ‘Vaak stelt een heldere uitleg al enorm gerust.’

‘Als physician assistant ben ik een soort zaalarts. Ik onderzoek patiënten die bijvoorbeeld last hebben van hun schouder, heup of knie. En ik vraag aanvullend onderzoek aan om erachter te komen wat er precies aan de hand is.

Vroeger wilde ik automonteur worden, maar al tijdens de opleiding merkte ik dat het niks voor mij was. Tijdens de dienstplicht werd ik ingedeeld in het medische team. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar ik vond het heel erg leuk. Dus ging ik erna verpleegkunde studeren.

Mijn werk is elke dag een feestje. Ik ben altijd heel geïnteresseerd in mensen en ik vind het fijn om hen te helpen. Een patiënt is voor mij meer dan alleen maar een gebroken been. Ik zie algauw of een patiënt iets dwarszit. Dan kom ik even op de rand van het bed zitten en vraag ik hoe het gaat. Soms zijn patiënten bezorgd over hun herstel. Vaak kan een goede uitleg al enorm geruststellen.

Ik ga tot het uiterste voor mijn patiënten. Als ik iets niet kan oplossen, zoek ik naar iemand die de patiënt waarschijnlijk wél kan helpen. Dat vind ik goede zorg.

Wanneer een patiënt weer naar huis mag, kijk ik wat er nodig is om het thuis te redden. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld tijdelijk hulp in huis nodig. Dat regelen we dan. Onze zorg gaat dus ook verder buiten de muren van het ziekenhuis. Als patiënten thuis vragen hebben, kunnen ze me altijd bellen of contacten via de BeterDichtbij app. Ook heb ik veel contact met hulpverleners in Amsterdam-Noord, waar ik naar kan doorverwijzen.

Inmiddels werk ik hier meer dan 20 jaar met veel plezier. Soms loopt ik in Amsterdam-Noord en dan zwaait een ex-patiënt naar me. Dat vind ik leuk. Vooral als je mensen goed helpt, kunnen ze zich je herinneren. Dus dat ze me herkennen vind ik een compliment.’

Aandachtsgebieden

 • Orthopedie
 • Traumachirurgie

Opleiding en specialisatie

 • 2018-2021  Master physician assistant, Hogeschool Inholland Amsterdam
 • 2013-2014  Post HBO osteoporose scholing, Hogeschool Utrecht.
 • 2009- 2012  Verpleegkundige HBO, Hogeschool Inholland Alkmaar
 • 1998- 2001  Verpleegkundige niveau 4, Regio College Zaandam
 • 1996 -1998  Verzorgende niveau 3, SOGA Amsterdam

Gekoppelde specialismen

Gekoppelde afdelingen

Contact

Orthopedie polikliniek

 • Telefoonnummer 020-634 6556
 • Route 20

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven