behandeling

Voetcorrectie

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Voetcorrectie
Een afwijking van de voet kan komen door een scheefstand van de grote teen of een stijve pijnlijke grote teen. Een operatie in het BovenIJ ziekenhuis kan dit corrigeren. Hierdoor vermindert de pijn.

De behandeling in stappen

Afspraak anesthesist

U wordt voor deze operatie verdoofd. Deze verdoving krijgt u van onze anesthesist. Voor de operatie doet de anesthesist een aantal onderzoeken om te kijken hoe fit u bent. Bijvoorbeeld bloedonderzoek en een röntgenfoto van uw hart en longen. Gebruikt u bloedverdunners of slikt u regelmatig pijnstillers? Vertel dit dan aan de anesthesist. U bespreekt ook met de anesthesist welke verdoving u tijdens de operatie krijgt: een ruggenprik of narcose. Lees hier meer over in de folder Anesthesie.

Afspraak chirurg

Er zijn verschillende manieren om uw voet te opereren. De  orthopeed overlegt met u welke operatie het beste bij u past.

Melden

U meldt zich bij de afgesproken afdeling. Onze verpleegkundige laat u de afdeling zien en vertelt wat er gaat gebeuren. Ook vult u een vragenlijst in.

Pijnstillers

U krijgt pijnstillers. Patiënten met maagklachten krijgen ook een maagbeschermer. Ongeveer 1 uur voor de operatie krijgt u een tabletje waarvan u wat slaperig kunt worden.

Bloedverdunner

U krijgt 1 injectie met bloedverdunners. Zo voorkomen we trombose.

De operatie

U wordt naar de operatiekamer gebracht. Daar geeft de anesthesist u de verdoving. Daarna opereert de chirurg uw voet. Er zijn verschillende manieren om de voet te opereren. Deze staan uitgelegd in de folder Voetcorrectie

Uitslaapkamer

Na de operatie kunt u bijkomen in de uitslaapkamer. Uw arts belt uw eerste contactpersoon om te vertellen hoe de operatie is gegaan. Heeft u een ruggenprik gehad? Dan blijft u op de uitslaapkamer tot het gevoel in uw benen gedeeltelijk terug is. Plan dan geen middagbezoek in.

Naar de afdeling

Als u goed wakker en fit bent, brengt een medewerker u naar verpleegafdeling 3 West. De verpleegkundige van de afdeling belt dan uw eerste contactpersoon. U kunt een beetje misselijk zijn of hoofdpijn hebben na de narcose of ruggenprik. Dit is normaal en gaat vanzelf over.

Infuus

U heeft een infuus in uw hand of arm gekregen, waardoor u vocht en medicatie krijgt. Als u zich goed voelt, mag het infuus eruit. Voelt u zich later op de dag nog steeds goed? Dan mag u even uit bed.

Pijn

We vragen regelmatig of u pijn heeft. U geeft de pijn een cijfer: 1 is geen pijn, 10 is ondragelijke pijn. Zo weten we hoeveel pijnstilling u nodig heeft.

De dag na de operatie

Bij sommige patiënten maken we een foto en geven we gips of een verbandschoen. De fysiotherapeut komt bij u langs om te oefenen met lopen en om u oefeningen te geven.

Pijnstilling

U krijgt medicijnen tegen de pijn.

Naar huis

Voordat u uit het ziekenhuis vertrekt, heeft u een gesprek met de verpleegkundige. U kunt dan al uw vragen stellen. U krijgt een recept voor pijnstilling mee en een afspraak voor controle. Heeft u gips om uw voet? Dan krijgt u een informatiefolder van de gipskamer hoe u hiermee omgaat

Contact opnemen

Maakt u zich zorgen over uw herstel? Neem contact op met de poliverpleegkundige orthopedie of met de gipskamer.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6556
  • Route 20

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven