Afdeling

Gipskamer

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Gipskamer

In de gipskamer leggen we gipsverbanden aan, bijvoorbeeld bij een botbreuk. Maar ook bij andere aandoeningen aan spieren, pezen of gewrichten kunt u hier terecht voor een verband of brace. Onze gipsverbandmeesters werken nauw samen  met de artsen in het ziekenhuis.

Flexibel

Onze gipsverbandmeesters werken via een vast programma. Bij aanleg van een gipsverband is het nodig om snel te handelen. Er kunnen dus altijd patiënten tussendoor komen, bijvoorbeeld van de Spoedeisende Hulp of de polikliniek.

Begeleider

U kunt maximaal 1 persoon meenemen bij een bezoek aan de gipskamer

Virtual Fracture Care app

Bij sommige breuken is het niet altijd nodig om voor controle terug te komen naar het ziekenhuis. U kunt dan een app gebruiken, genaamd Virtual Fracture Care app. Hierin vindt u tips en informatie om thuis verder te herstellen. Dat scheelt u tijd, reis- en parkeerkosten. Herstelt uw breuk niet goed? Dan kunt u altijd contact opnemen met het BovenIJ en helpen wij u graag.

Versterk je enkel app

Enkelblessure komen veel voor, vooral bij het sporten. Om de enkel te versterken, kunt u een brace gebruiken of spierversterkende oefeningen doen. Een tip van onze gipsverbandmeesters is de Versterk je enkel app van VeiligheidNL.

Spreekuren

Op woensdagmiddag heeft de gipskamer een spreekuur voor patiënten van het Wond Expertise Centrum (WEC). In dit eerste gespecialiseerde centrum in Amsterdam behandelen we wonden die moeilijk genezen. Dit spreekuur is van 12.30 tot 16.30 uur in het BovenIJ.

Wond Expertise Centrum

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6194
  • Route 24

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

De orthopeed heeft vastgesteld dat uw kind heupdysplasie of heupluxatie heeft. Behandeling is misschien mogelijk met een spreidorthese.

Lees meer

Bij een behandeling met Bryant-tractie wordt het gebroken bot met behulp van gewichtjes zo goed mogelijk op zijn plaats gebracht en gehouden. In de bijgevoegde folder vindt u meer informatie over de behandeling.

Lees meer

Heeft u last van (lage) rugpijnklachten? Een van de mogelijke behandelingen is het aanmeten van een afneembaar korset. U leest tips in deze folder.

Lees meer

Is het gips om uw bovenarm en onderarm net verwijderd? Dan kan het zijn dat uw pols en elleboog minder beweeglijk zijn. Ook kunt u last hebben van spierpijn of zwelling. Deze klachten nemen af door regelmatig te oefenen. De oefeningen in de folder kunnen u helpen de pols en elleboog weer soepel te krijgen.

Lees meer

Een afwijking van de voet kan komen door een scheefstand van de grote teen of een stijve pijnlijke grote teen. Een operatie in het BovenIJ ziekenhuis kan dit corrigeren. Hierdoor vermindert de pijn.

Lees meer

Een ‘wrap’ of een enkelbrace is de voorziening die u om uw enkel gekregen hebt. Het zorgt ervoor dat de geblesseerde enkel voldoende steun krijgt om te genezen. Deze folder vertelt u hier meer over.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor een orthopedische ingreep. Ter bevordering van uw herstel biedt het BovenIJ ziekenhuis diverse folders met instructies en adviezen.

Lees meer

Bij een verzwikking klapt uw voet plotseling naar binnen. Het gevolg is een pijnlijke en dikke enkel. Wanneer spreken we van een verzwikte enkel? Wanneer is onderzoek nodig en wat kunt u zelf doen? Dat en meer leest u in deze folder.

Lees meer

After the treatment of your sprained ankle you can go home. If you sprain your ankle, your foot inverses too far. The result is a painful and swollen ankle. When is your ankle sprained, when is it necessary to examine your ankle and what can you do yourself? These questions will be answered in the folder below.

Lees meer

De arts op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) vertelde u dat uw bovenarm net onder de schouder is gebroken. We noemen dat een subcapitale humerusfractuur. In deze folder leest u over de klachten en de behandeling van deze breuk.

Lees meer

U heeft een breuk in het kootje van uw teen (falanx-fractuur). We behandelen dit met een soort tape: buddytape. In deze folder leest u hier meer over.

Lees meer

U heeft een breuk in uw grote teen (hallux-fractuur). We behandelen dit met een drukverband en een verbandschoen. In deze folder leest u hier meer over.

Lees meer

You have a fracture of the big toe (hallux). We treat this fracture with a pressure bandage and a special shoe. In this brochure you can read more about the fracture and its treatment.

Lees meer

Uw kind heeft een gebroken sleutelbeen (clavicula). De behandeling bij grotere kinderen is het dragen van een sling. Dit is een soort mitella. Voor een goed herstel bij baby's is het belangrijk dat u voorzichtig bent in de verzorging en hantering van uw baby.

Lees meer

Your child has a fractured collarbone. This fracture is treated with a sling. This brochure provides more information.

Lees meer

Uw kind heeft een kleine breuk in de ellepijp of het spaakbeen ter hoogte van de pols (greenstick-breuk). Het is een knikje in het bot. We behandelen het met een brace en een sling. Dit is een soort mitella. In deze folder leest u meer over de greenstick-breuk en de behandeling.

Lees meer

Your child has a small fracture in the lower-arm, a greenstick fracture. It is a buckle in the bone. This fracture is treated with a brace and a sling. You can read more information on the fracture and its treatment in this brochure.

Lees meer

You have a small fracture in the radial head or the radial neck, one of the bones in your elbow. We treat this fracture with a pressure bandage and a sling. In this brochure you can read more about it.

Lees meer

U heeft een kleine breuk in de radiuskop of radiushals. Dit zit in uw spaakbeen op de hoogte van de elleboog. We behandelen deze breuk met een drukverband en een sling. Dit is een soort mitella. In deze folder leest u meer over de breuk en de behandeling.

Lees meer

De voet van uw kind is tussen de spaken van een rijwiel gekomen. Dit heet een spaakverwonding. We zien op de röntgenfoto geen breuk. Ook is er geen grote en/of diepe wond. We behandelen de spaakverwonding onder andere met drukverband.

Lees meer

This kind of injury occurs when lower limbs get stuck in between the spokes of the bicycle. We do not see a fracture on the X-ray and there is no deep wound. We treat a bicycle spoke injury with a pressure bandage. In the folder below you find more information about this injury.

Lees meer

U heeft een breuk in het vijfde middenhandsbeentje (metacarpalia). De breuk zit in de buurt van de knokkel van uw pink. We behandelen deze breuk met tape en drukverband. In deze folder leest u hier meer over.

Lees meer

You have a minor break near the knuckle (fifth metacarpal fracture). We treat this fracture with tape and a pressure bandage. In the folder below you can read more information about this.

Lees meer

U heeft een breuk van het 5e middenvoetsbeentje (metatarsalia). De breuk zit aan de kant van uw kleine teen. De behandeling bestaat uit een soort kous (tubigrip) en een stevige brace (walker). In deze folder leest u meer over de breuk en de behandeling.

Lees meer

You have a fractured bone on the outer part of your foot (fifth metatarsal fracture). We treat this fracture with a removable boot (walker). In the folder below you can find more information about this injury and how we treat this.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven