behandeling

Heupdysplasie

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Heupdysplasie
De orthopeed heeft vastgesteld dat uw kind heupdysplasie of heupluxatie heeft. Behandeling is misschien mogelijk met een spreidorthese.

Heupdysplasie is een aangeboren afwijking van het heupgewricht. Het heupgewricht ontwikkelt zich dan te weinig. Bij baby’s met heupdysplasie is behandeling mogelijk met een spreidorthese. Het heupgewricht wordt dan tijdelijk vastgezet.

Wat is heupdysplasie?

Het heupgewricht is te weinig ontwikkeld. De heupkop wordt onvoldoende overdekt door de heupkom. De heupkop zit wel in de kom, maar de kom (en soms ook de kop) is onvoldoende ontwikkeld, waardoor het gewricht zich niet goed vormt. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan en is de kans groter op slijtage (artrose) van het heupgewricht op latere leeftijd.

Een ernstige vorm van heupdysplasie is de heupluxatie. De heupkop zit niet meer in de heupkom. Vaak is een operatie nodig is om het heupgewricht weer te herstellen.

Meer informatie over de behandeling leest u in de folder 'Spreidorthese'. 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6194
  • Route 24

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven