behandeling

Schouderoperatie

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Schouderoperatie
In het BovenIJ ziekenhuis helpen we patiënten die last van hun schouder hebben. Een team van ervaren orthopeden staat voor u klaar om de klachten te verhelpen. Wij doen verschillende operaties aan de schouder.

Verkalking van de schouder

Bij verkalking van de schouder is er kalkafzetting in een pees van de schouder. Dit ontstaat meestal door overbelasting. U heeft meestal last van pijn als u iets optilt of uw arm hoog houdt. Vaak lost een verkalking van de schouder vanzelf op. Maar bij hevige klachten kunt u terecht in het BovenIJ ziekenhuis voor een barbotage (needling). Dit betekent dat de stukjes kalk worden ingeprikt met een naald. Het lichaam kan de kleinere stukjes makkelijker opruimen.

Werkt dit niet? Dan kunnen wij de kalkafzetting weghalen met een kijkoperatie. Bij een kijkoperatie opereert de chirurg via kleine gaatjes, in plaats van 1 grote snee.

Stijve schouder (frozen shoulder)

Een ‘frozen shoulder’ betekent ‘bevroren schouder’. U heeft dan last van een stijve schouder. Meestal komt het door zwaar werk, of door herhaling van dezelfde beweging. Soms is de oorzaak onduidelijk. De pijn kan continu voelbaar zijn of in vlagen, bijvoorbeeld ’s nachts. Meestal gaat een frozen shoulder vanzelf over, maar dit kan lang duren.

Helpen oefeningen bij de fysiotherapeut en pijnstillers niet genoeg? Dan kunt u in het BovenIJ ziekenhuis terecht voor een prik in de schouder. In de prik zit een middel (corticosteroïd) dat de ontsteking remt en daardoor de pijn vermindert. De prik werkt meestal 6 tot 12 weken.

Gescheurde pees in schouder

De schouder kan bewegen door een groep spieren en pezen die we de rotator cuff noemen. Een of meerder van die pezen kan scheuren.  Dit kan plotseling gebeuren, of over een langere periode ontstaan. Als de pees plotseling scheurt, noemen we dit een acute scheur. Dit moet meteen geopereerd worden. U kunt dan terecht in het BovenIJ ziekenhuis voor een kijkoperatie. Bij een kijkoperatie doen we meer dan alleen kijken: de chirurg opereert via kleine gaatjes, in plaats van 1 grote snee. Bij de kijkoperatie hechten we de afgescheurde pees weer terug op zijn plaats.

Sleutelbeen inkorten

Tussen uw schouder en sleutelbeen zit het AC-gewricht. Dit AC-gewricht kan beschadigen door overbelasting, slijtage of een ongeluk. De pijn kan verminderen door rust en injecties. Gaan de klachten niet over? Dan kunt u in het BovenIJ ziekenhuis uw sleutelbeen laten inkorten. Dit betekent dat de chirurg bij een (kijk)operatie ongeveer 2 millimeter van het uiteinde van het sleutelbeen afhaalt.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6231
  • Route 22

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven