Afdeling

Trauma polikliniek

Elke breuk is weer anders, en het is steeds een uitdaging om het zo mooi mogelijk te herstellen

Portretfoto van dr. Bas Twigt, chirurg in het BovenIJ ziekenhuis
Bas Twigt
chirurg
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Trauma polikliniek

Op de trauma polikliniek zien wij mensen na een ongeval, zoals een botbreuk of snijwond. Ook ziet uw arts u hier terug na een operatie voor nazorg. 

Uw bezoek aan de polikliniek

Op de trauma polikliniek zien we veel patiënten die binnenkomen via de Spoedeisende Hulp (SEH) na een ongeluk. Ook zien we patiënten terug na een eerdere opname of operatie vanwege een verwonding of botbreuk. Ook mensen die na een langere periode nog last hebben van een eerdere breuk, kunnen bij ons terecht.

Een gespecialiseerd team met traumachirurgen, orthopedisch chirurgen, assistenten en gipsverbandmeesters werkt hier samen om u zo goed mogelijk te helpen. Soms zult u een traumachirurg treffen van het OLVG, onze chirurgen werken nauw met hen samen in de Chirurgen Maatschap Amsterdam.  

Virtual Fracture Care app

Bij sommige breuken is het niet altijd nodig om voor controle terug te komen naar het ziekenhuis. Zoals een verstuikte enkel of een klein wondje. Voor deze patiënten is er een app, genaamd Virtual Fracture Care. Dit is een handige app met tips en informatie om thuis verder te herstellen. Hierdoor hoeft u niet meer terug te komen naar het ziekenhuis voor controle. Dat scheelt u tijd, reis- en parkeerkosten. Herstelt uw breuk niet goed? Dan kunt u altijd contact opnemen met het BovenIJ en helpen wij u graag.

Virtual Fracture Care voor Android in Google Playstore

Virtual Fracture Care voor IOS in de App Store

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6231
  • Route 41

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Als u een gebroken heup heeft, kunt u terecht in BovenIJ ziekenhuis. We opereren een gebroken heup meestal binnen 24 uur. Zo kunt u snel herstellen.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis helpen we patiënten die last van hun enkel hebben. Een team van ervaren chirurgen staat voor u klaar om de klachten te verhelpen. Wij hebben verschillende behandelingen voor de beschadigde enkel.

Lees meer

De arts op de afdeling spoedeisende hulp (SEH) vertelde u dat uw bovenarm net onder de schouder is gebroken. We noemen dat een subcapitale humerusfractuur. In deze folder leest u over de klachten en de behandeling van deze breuk.

Lees meer

U heeft een breuk in uw grote teen (hallux-fractuur). We behandelen dit met een drukverband en een verbandschoen. In deze folder leest u hier meer over.

Lees meer

U heeft een breuk in het kootje van uw teen (falanx-fractuur). We behandelen dit met een soort tape: buddytape. In deze folder leest u hier meer over.

Lees meer

Uw kind heeft een gebroken sleutelbeen (clavicula). De behandeling bij grotere kinderen is het dragen van een sling. Dit is een soort mitella. Voor een goed herstel bij baby's is het belangrijk dat u voorzichtig bent in de verzorging en hantering van uw baby.

Lees meer

U heeft een breuk in het uiterste deel van uw kuitbeen (Weber A) of een los botschilletje van een van de botten waaruit uw enkel bestaat (avulsiefractuur). Deze folder geeft u meer inzicht in de behandeling van dit letsel.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven