behandeling

Behandelingen van de enkel

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Behandelingen van de enkel
In het BovenIJ ziekenhuis helpen we patiënten die last van hun enkel hebben. Een team van ervaren chirurgen staat voor u klaar om de klachten te verhelpen. Wij hebben verschillende behandelingen voor de beschadigde enkel.

Gekneusde enkel

Een lichte kneuzing behandelen we met een drukverband of een elastische kous. Dit is om de enkel rust te geven. Bij een flinke kneuzing krijgt u drukverband om de enkel. 

Gebroken enkel of barst in het bot 

De arts kijkt met een röntgenfoto wat er precies met de enkel aan de hand is. Hierna krijgt u gips om de enkel. Als het een grote breuk is, wordt u aan de enkel geopereerd. Na de operatie moet uw enkel in het gips en loopt u een paar weken met krukken. 

Weber A of avulsiefractuur bij enkelbandletsel 

Bij een Weber A fractuur heeft u een breuk aan het uiteinde van uw kuitbeen. Deze breuk is vergelijkbaar met een scheur in de enkelband. We behandelen dit met een soort kous (tubigrip) en een enkelbrace. Zo heeft u minder pijn en geneest het letsel het snelst. U kunt in ons ziekenhuis krukken huren.

Verzwikte enkel / gescheurde enkelband

Als u uw enkel verzwikt, klapt uw voet plotseling naar binnen of naar buiten. De enkelband aan de buitenkant van uw enkel rekt dan uit of scheurt in. Hierbij ontstaan vaak kleine scheurtjes in de enkelband en bloedvaatjes. Daardoor kunt u een pijnlijke en dikke enkel krijgen. In het BovenIJ ziekenhuis kunt u een drukverband of elastische kous (tubigrip) krijgen. Een uitgerekte of gescheurde enkelband geneest vanzelf, na 3 of 4 dagen wordt de pijn meestal minder. Lopen is belangrijk om te herstellen.

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven