chirurg

dr. Henk Formijne Jonkers

Je ziet direct resultaat van hetgeen wat je doet

Portretfoto van Henk Formijne Jonkers, chirurg in het BovenIJ ziekenhuis
Portretfoto van Henk Formijne Jonkers, chirurg in het BovenIJ ziekenhuis
golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Henk Formijne Jonkers

‘In het derde jaar van mijn studie Geneeskunde liep ik coschappen chirurgie. In die periode kwam ik erachter hoe fantastisch het is om iemand met een operatie te helpen. Je ziet direct resultaat van hetgeen wat je doet, en daar werd ik heel enthousiast van.

Inmiddels ben ik al jaren algemeen chirurg en opereer ik veel patiënten met bijvoorbeeld een liesbreuk of blindedarmontsteking. Voor het grootste deel ligt mijn focus echter op de traumachirurgie; ik opereer mensen die na een ongeluk botbreuken of wonden hebben. Meestal zijn dit geplande operaties, in sommige gevallen een spoedoperatie. Dit doe ik zowel in het BovenIJ ziekenhuis als het OLVG sinds 2019. Dit is een fantastische combinatie en hierdoor kan ik zorg bieden aan patiënten in heel Amsterdam en omstreken.

Uiteraard doe ik er alles aan om het maximale resultaat uit de operatie te halen. Ik vind het heel mooi om te zien als een kind na een gebroken arm alles weer kan, of iemand weer kan sporten na het breken van zijn pols of enkel. Patiënten hoeven overigens niet altijd geopereerd te worden. Ik probeer de patiënt zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden, maar uiteindelijk is het de patiënt zelf die de keuze voor een behandeling maakt.

Naast mijn werk als chirurg ben ik betrokken bij diverse verbetertrajecten om de zorg voor de patiënt met heupfracturen nog beter te maken. Ook ben ik als arts betrokken bij de Jumbo Visma wielerploeg, en ga al jaren met ze mee naar wielerwedstrijden zoals de Giro. Ik zorg dat de wielrenners goede chirurgische zorg krijgen op het moment dat ze een ongeluk hebben gehad. Ontzettend leuk om te doen!’

Aandachtsgebieden

  • Algemene chirurgie, laparoscopische chirurgie, liesbreukchirurgie, traumachirurgie, sporttraumatologie.

Opleiding en specialisatie

  • Universiteit Utrecht, Geneeskunde
  • UMC Utrecht/ Meander MC Amersfoort, Opleiding Heelkunde (Chirurgie)
  • The Royal London Hospital, Londen (UK)
  • OLVG, Amsterdam, Fellowship traumachirurgie

Gekoppelde specialismen

Contact

Chirurgie polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6231
  • Route 22

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven