behandeling

Dupuytren behandeling door plastisch chirurg: naaldaponeurotomie

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Dupuytren behandeling door plastisch chirurg: naaldaponeurotomie
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

De ziekte van Dupuytren is een bindweefselziekte in de hand. U krijgt harde knobbels en draden in uw hand en vingers. Dit kunnen we in BovenIJ behandelen met een zogenaamde naaldaponeurotomie. Dit is een poliklinische ingreep onder plaatselijke verdoving. Er ontstaat geen litteken en u kunt de hand direct weer gebruiken.

Voorbereiding operatie

  • Gebruikt u bloed verdunnende medicijnen? Meldt dit aan uw arts. Meestal moet u hier 3 tot 10 dagen voor de ingreep mee stoppen. Uw arts vertelt hier meer over.
  • Het is verstandig om vanaf enkele dagen voor de operatie niet te roken.

De operatie in stappen

Via naaldaponeurotomie

De ingreep vindt plaats op het Dagcentrum. Via een plaatselijke verdoving wordt alleen uw handpalm verdoofd. De ingreep duurt ca. 20 minuten.

Dagopname

In sommige gevallen kan de operatie niet via naaldaponeurotomie plaatsvinden. dan doen we de ingreep tijdens een dagopname. U gaat dan onder gehele narcose. 

Gevoelig

Na de operatie is uw hand waarschijnlijk wat gevoelig. Na een naaldaponeurotomie mag u de hand in principe direct weer gebruiken. Na een ingreep onder volledige narcose krijgt u voor een aantal dagen een drukverband. 

Ziekte van Dupuytren keert terug

Het komt vaak voor dat de ziekte van Dupuytren na enige tijd weer terugkeert. Dan is een nieuwe operatie nodig. Daarnaast kan het gebeuren dat de ziekte na de operatie op een andere plek in de hand ontstaat. Ook dan wordt u opnieuw geopereerd.

Niet lang rondlopen

Over het algemeen geldt dat u niet te lang met de ziekte van Dupuytren moet blijven rondlopen als zich eenmaal een verdikking in de hand heeft ontwikkeld. Het bindweefselwoekeringsproces gaat namelijk door, waarbij ook de gewrichtjes in de vingers aangetast kunnen raken en krom kunnen gaan staan. Als de ziekte al zo vergevorderd is, is een operatie veel moeilijker.

Contact opnemen

Krijgt u na de operatie klachten waarover u zich zorgen maakt (bijvoorbeeld hevige pijn)? Neemt u dan contact met ons op. 

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6660
  • Route 23

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven