behandeling

Littekencorrectie

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Littekencorrectie
Beschadiging van de huid bij een operatie, een ongeluk of een brandwond kan zorgen voor littekens. In het BovenIJ kunnen we deze minder opvallend maken met een littekencorrectie.

Littekens

Littekens kunnen dik (hypertrofisch) worden, of zelfs groter worden dan het oorspronkelijke litteken. Dan ontstaat wild vlees (keloïd). Deze overmatige littekenvorming zien we vaker bij mensen met een donkere huidskleur of een hele lichte rossige huidskleur. Bepaalde lichaamsdelen, zoals bijvoorbeeld de schouders en het borstbeen, geven een verhoogde kans op littekenvorming dan op andere delen van het lichaam.

Littekencorrectie

Bij een littekencorrectie proberen we de vorm van het litteken te verbeteren. We kunnen daarbij nooit een garantie geven voor het uiteindelijke resultaat. Na de correctie kan een litteken langere tijd dik, rood, jeukend of zelf pijnlijk zijn.

Andere behandelingen

Naast littekencorrectie zijn andere behandelingen mogelijk voor een dik litteken. Zoals met injecties met corticosteroïden, druktherapie, siliconenfilm of bestraling. Een littekencorrectie kan een litteken minder opvallend maken, maar het zal nooit helemaal verdwijnen.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6660
  • Route 23

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven