Afdeling

Interne geneeskunde polikliniek

Het geeft me voldoening om persoonsgerichte zorg te leveren

Portretfoto van dr. Daniël Faber, internist in het BovenIJ ziekenhuis
Daniël Faber
internist- vasculair geneeskundige
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Interne geneeskunde polikliniek

Op de interne geneeskunde polikliniek zien we mensen met ziekten van de organen, zoals de nieren en lever. U kunt hier terecht voor een afspraak met uw internist en voor behandelingen. Ook hebben wij een speciale polikliniek voor mensen met diabetes.

Uw bezoek aan de polikliniek

De internist onderzoekt waar uw klachten vandaan komen en hoe we deze kunnen behandelen. De internist luistert eerst goed naar uw verhaal en stelt vragen. Ook kunnen we lichamelijk onderzoek doen, zoals bloed- of urineonderzoek of een endoscopie. De internist kijkt altijd naar het totale beeld, dat noemen we een holistische benadering.

Spreekuren Diabetes

De diabetesverpleegkundigen houden overdag spreekuur van maandag tot en met vrijdag. Vergeet niet uw bloedglucosemeter of andere bloedglucose registratie mee te nemen als u op het spreekuur komt. 

 

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6296
  • Route 48

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Een te hoge bloeddruk vergroot uw risico op hart- en vaatziekten, zoals op een hartinfarct en een beroerte.

Lees meer

Diabetes (suikerziekte), is een chronische ziekte waarbij het suikergehalte (glucose) in het bloed te hoog is. Bij diabetes is het lichaam niet meer in staat om glucose goed te verwerken.

Lees meer

De schildklier produceert belangrijke hormonen. Bij een schildklieraandoening maakt deze te veel of te weinig van dit hormoon aan. We behandelen verschillende aandoeningen aan de schuldklier in het BovenIJ.

Lees meer

De oorzaak van chronische vermoeidheid is vaak niet te vinden. De internist kan u wel helpen het vertrouwen in uw eigen lichaam terug te krijgen.

Lees meer

Buikpijn komt veel voor. Het kan zeurend, stekend, krampend, continue of aanvalsgewijs zijn en op verschillende plekken in de buik voorkomen.

Lees meer

Bloedarmoede is een tekort aan rode bloedcellen in het bloed. Deze rode bloedcellen zorgen voor het transport van zuurstof. Deze zuurstof is in alle organen nodig om goed te kunnen werken. U kunt bij bloedarmoede vermoeid of duizelig zijn.

Lees meer

Als de nieren het bloed niet meer goed kunnen zuiveren, stapelen afvalstoffen zich op in het lichaam. In het BovenIJ doen we onderzoek naar uw nieren en behandelen een verstoorde nierfunctie.

Lees meer

Darmkanker is een kankersoort die vaak voorkomt. Er zijn verschillende soorten darmkanker. U kunt in het BovenIJ ziekenhuis terecht voor onderzoek en behandeling van darmkanker.

Lees meer

Borstkanker is een kwaadaardig gezwel in de borst. Het komt vooral voor bij vrouwen tussen de 50 en 70 jaar. Soms is de borstkanker erfelijk. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen: 1 op de 150 borstkankerpatiënten is man.

Lees meer

Osteoporose wordt ook wel botontkalking genoemd. Het is een tekort aan kalk in het bot. Hierdoor wordt het bot poreuzer, minder sterk en kan het makkelijker breken

Lees meer

De afgelopen dertig jaar is het aantal mensen in Nederland met overgewicht ruim 50% gestegen. Ook kinderen hebben steeds vaker overgewicht.

Lees meer

Bij hypercholesterolemie is er sprake van een te hoog cholesterol in het bloed.

Lees meer

Cellen kunnen zich door schadelijke invloeden van buitenaf of door toeval overmatig gaan delen, waardoor een gezwel of tumor ontstaat. Als dat gebeurt in de schildklier, noemen we dat schildklierkanker.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Op de fiets naar het werk was wel een droom

Josien, 35 jaar

Internist-hematoloog Josien Rozenberg werkt pas een half jaar in het BovenIJ. Ze verwacht dat ze voor veel medewerkers nog ‘die nieuwe internist’ is. Het overgrote deel van haar leven was het BovenIJ voor haar een onbekende. Nog net geen 35 was ze, toen ze solliciteerde bij het BovenIJ. Haar sollicitatiegesprek was de eerste kennismaking. Als arts opgeleid in grote, vaak academische, ziekenhuizen was ze gewend aan kolossale gebouwen met veel verdiepingen. Het BovenIJ, met slechts drie verdiepingen langs het lager gelegen Noord-Hollands kanaal had ze letterlijk over het hoofd gezien.

Lees meer

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven