aandoening

Buikpijn

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Buikpijn
Buikpijn komt veel voor. Het kan zeurend, stekend, krampend, continue of aanvalsgewijs zijn en op verschillende plekken in de buik voorkomen.

Oorzaken buikpijn

Er zijn veel oorzaken voor buikpijn. Gelukkig is buikpijn in de meeste gevallen onschuldig. Als u langere tijd buikpijn heeft of als de buikpijn heel heftig is, kan het goed zijn om dit te laten onderzoeken door een internist of MDL-arts. De internist of MDL-arts onderzoekt of er misschien een minder onschuldige aandoening is. Dit kan bijvoorbeeld een galsteen, maagzweer of darmontsteking zijn, maar ook alvleesklierziekten of kanker. Soms ligt de oorzaak van de pijn niet in de buik, maar in de buikwand. Dat kan vaak goed worden behandeld met een of meer injecties op de pijnlijke plek.

Onderzoek buikpijn

Om te onderzoeken wat de oorzaak is en wat de beste behandeling is, maakt de internist of MDL-arts gebruik van verschillende onderzoeksmethoden. U krijgt één of meerdere gesprekken met de arts en in de meeste gevallen ook een lichamelijk onderzoek. Daarnaast kan de arts nog aanvullende onderzoek (laten) doen, zoals:

  • bloedonderzoek;
  • röntgenfoto;
  • echografie;
  • CT-scan;
  • MRI-scan.

Soms is het nodig dat de MDL-arts een endoscopisch onderzoek doet, waarbij de binnenkant van de darmen, slokdarm en maag kunnen worden onderzocht. Daarbij kan de arts ook weefsel afnemen, dat dan weer verder kan worden onderzocht. Uitgroeisels in het maagdarmstelsel, die soms kwaadaardig kunnen worden (de zogenaamde poliepen) kunnen hierbij worden verwijderd.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6296
  • Route 48

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven