internist-oncoloog

Willemien van Leeuwen-Breuk

Ik heb bewust gekozen voor het werken in een kleiner ziekenhuis

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Willemien van Leeuwen-Breuk

‘Als internist ben ik opgeleid in Utrecht en mijn vervolgopleiding Oncologie heb ik in het Amsterdam UMC gedaan. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt in het Haga-ziekenhuis in Den Haag en het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Zo heb ik ervaring opgedaan in de volle breedte van de interne geneeskunde en mij verder gespecialiseerd in de oncologie.

Sinds mei 2007 werk ik als internist-oncoloog in het BovenIJ ziekenhuis. Ik heb bewust gekozen voor het werken in een kleiner ziekenhuis. Patiënten met kanker kunnen hier dichtbij huis worden behandeld, zonder de massaliteit van een groot ziekenhuis. Door de goede samenwerking met het Integraal Kankercentrum Amsterdam, waarin ook het Amsterdam UMC en AVL deelnemen, kunnen we voor onze patiënten gebruikmaken van de nieuwste ontwikkelingen (zoals de PET-scan) en optimale zorg bieden volgens de geldende richtlijnen. Zo kunnen we onze patiënten een passende behandeling geven: met de allernieuwste medische kennis én de persoonlijke aandacht, zoals wij die in een kleinschalige organisatie als het BovenIJ ziekenhuis kunnen bieden.

Ook in een kleiner ziekenhuis kun je als arts bijdragen aan onderzoek gericht op nieuwe kankerbehandelingen en daarmee aan de verdere ontwikkeling van de medische kwaliteit in de kankerzorg. Daarom doen wij vanuit het BovenIJ ziekenhuis mee aan landelijke onderzoeken. Het mooie hiervan is dat de resultaten ten goede komen aan onze patiënten.’

Aandachtsgebieden
Oncologie

Onderzoek
De waarde van palliatieve chemotherapie bij patiënten met solide tumoren.

Opleiding en specialisatie

  • 2002-2004 VUmc te Amsterdam, aandachtsgebied oncologie
  • 1994-2001 interne geneeskunde, UMC te Utrecht
  • 1985-1994 Geneeskunde, VUmc te Amsterdam
  • 1984-1985 Pre-Med, Augsburg College Minneapolis USA

Gekoppelde afdelingen

Contact

Interne geneeskunde polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6296
  • Route 48

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven