casemanager oncologie

Marcia IJzer

Ik ben geïnspireerd door mijn familie

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Marcia IJzer

‘Ik heb altijd al verpleegkundige willen worden, en ben daardoor geïnspireerd door mijn familie. Veel van hen werken in de zorg en ook ik zou niets anders willen.

Als casemanager Oncologie draag ik zorg voor de praktische gang van zaken tijdens de behandeling van kankerpatiënten. Ook geef ik informatie en advies over de mogelijkheden voor psychosociale ondersteuning en begeleiding in de thuissituatie. Ik probeer naast de gewone werkzaamheden, ook regelmatig een luisterend oor te bieden. We praten dan over hoe het thuis gaat, hoe men de ziekte bespreekt met kinderen, partner of overige familieleden bijvoorbeeld. Als ik merk dat ik zelf niet genoeg kan helpen, zorg ik voor een verwijzing naar een psycholoog, psychiater of huis aan het water.

Wat ik het meeste van mijn patiënten en hun naasten hoor is dat ik rust uitstraal en een fijne verpleegkundige ben. Dat ik voor de patiënten en naasten een steun ben geeft mij veel voldoening in mijn vak.’

Aandachtsgebieden

  • Oncologie

Gekoppelde afdelingen


Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven