casemanager oncologie/palliatief consulent

Michelle Wooninck

Ik heb een heel dankbaar beroep

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Michelle Wooninck
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

‘Vanaf het eerste moment dat een patiënt bij de arts hoort dat hij of zij kanker heeft, ben ik aanwezig en hebben we het eerste contact. Ik vraag dan altijd waar de patiënt behoefte aan heeft. Sommige patiënten hebben helemaal geen behoefte aan contact met mij, anderen juist heel veel.

In het eerste gesprek geeft de arts veel informatie, maar vaak zijn patiënten zo van slag dat ze dingen vergeten te vragen, of achteraf toch blijkt dat niet alles duidelijk is. Zij kunnen dan heel laagdrempelig met al hun vragen bij mij terecht. Vervolgens begeleid ik hen tijdens de hele behandeling. Ik zie patiënten bijvoorbeeld voor de voorlichting over hun chemotherapie, loop langs wanneer ze hun eerste chemo hebben en vaak bel ik ze tussendoor ook om te vragen hoe het gaat. Helaas worden niet alle patiënten beter. Als palliatief consulent houd ik mij tevens bezig met de begeleiding in de laatste levensfase van een patiënt.

Ik ben altijd zeer betrokken bij mijn patiënten en doe er alles aan om het behandeltraject zo goed mogelijk te laten verlopen. Van patiënten en familie krijg ik vaak te horen dat ik, ondanks hun verdriet en angsten, hun tijd een stuk draaglijker heb gemaakt. Ik heb een heel dankbaar beroep.’

Aandachtsgebieden

Palliatieve zorg en oncologische gynaecologie

Opleiding en specialisatie 

  • Mbo-verpleegkunde
  • Hbo-verpleegkunde
  • Oncologie specialisatie
  • Opleiding tot gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg.

Gekoppelde afdelingen


Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven