internist-hematoloog

Josien Rozenberg

Ik wil dat mijn patiënten mij vertrouwen

golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Josien Rozenberg

‘Als internist-hematoloog zie ik vooral patiënten met problemen in het bloed en de lymfeklieren. Deze problemen kunnen een chronisch of acuut karakter hebben. Ik doe mijn best om snel te achterhalen wat er aan de hand is, een diagnose te stellen en -indien nodig- zo snel mogelijk een behandeling te starten.

Ondanks dat de behandelingen voor langere tijd kunnen zijn, kan ik mijn patiënten meestal een redelijke tot goede prognose geven. Ik vind het fijn dat ik ze dan kan helpen. Hierbij hecht ik veel waarde aan een goede uitleg aan de patiënt en familie; wat is er aan de hand, wat gaan we eraan doen en waarom gaan we dit doen? Uiteraard houd ik bij een behandeling rekening met de wensen van de patiënt. Ik kan iets willen als dokter, maar de patiënt moet er wel achter staan. Het is dus heel belangrijk dat hij of zij meebeslist. 

Soms loopt het spreekuur iets uit maar dat kan wel heel waardevol zijn, bijvoorbeeld in het eerste gesprek waarin je elkaar leert kennen. Ik wil dat mijn patiënten mij vertrouwen en ervan overtuigd zijn dat ik alles ga doen om zo snel mogelijk duidelijk te hebben wat er aan de hand is. Om vervolgens met een goed doordacht plan te komen wat te doen. Als ik iemand in de jaren na een intensieve behandeling regelmatig terugzie en het gaat goed dan geeft mij dat heel veel voldoening.’

Aandachtsgebieden
Interne geneeskunde-hematologie

Opleiding en specialisatie

  • 2006-2013 Geneeskunde aan de UvA/AMC
  • 2015-2021 Opleiding tot internist in het LUMC.

Gekoppelde afdelingen

Contact

Interne geneeskunde polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6296
  • Route 48

Op de fiets naar het werk was wel een droom

Josien, 35 jaar

Internist-hematoloog Josien Rozenberg werkt pas een half jaar in het BovenIJ. Ze verwacht dat ze voor veel medewerkers nog ‘die nieuwe internist’ is. Het overgrote deel van haar leven was het BovenIJ voor haar een onbekende. Nog net geen 35 was ze, toen ze solliciteerde bij het BovenIJ. Haar sollicitatiegesprek was de eerste kennismaking. Als arts opgeleid in grote, vaak academische, ziekenhuizen was ze gewend aan kolossale gebouwen met veel verdiepingen. Het BovenIJ, met slechts drie verdiepingen langs het lager gelegen Noord-Hollands kanaal had ze letterlijk over het hoofd gezien.

Lees meer

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven