Specialisme

Oncologie: Oncologisch Centrum Amsterdam

Ik wil graag een bijdrage leveren om mensen met kanker te genezen

Serge Dohmen
internist-oncoloog
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Oncologie: Oncologisch Centrum Amsterdam

U kunt bij het Oncologisch Centrum Amsterdam terecht voor een groot aantal onderzoeken en oncologische behandelingen. Zo weet u snel waar u aan toe bent en kunnen we indien nodig een behandeling starten.

Onderzoek kanker

U kunt in het BovenIJ ziekenhuis snel terecht bij een van onze oncologen. We doen onderzoek om duidelijk te krijgen wat er aan de hand is. Als dit nodig is, starten we  snel met een behandeling. Het BovenIJ ziekenhuis is onderdeel van het Oncologisch Centrum Amsterdam. Dit is het grootste oncologisch samenwerkingsverband van Amsterdam.  Het BovenIJ ziekenhuis en het OLVG, locaties Oost en West, werken hierin nauw samen. U kunt snel terecht voor een groot aantal onderzoeken en oncologische behandelingen. Bij u in de buurt, in één van de ziekenhuizen in een voor u bekende omgeving. 

Behandeling kanker

Er bestaan veel verschillende soorten kanker. Bij elke kankersoort hoort een speciaal behandelteam om u de beste zorg te geven. De specialisten in dit team zorgen samen met u voor een persoonlijk behandelplan. Dit plan past bij uw ziekte en bij uw persoonlijke situatie. Een vaste contactpersoon begeleidt u tijdens de hele periode van behandeling. We zorgen dat uw huisarts betrokken wordt bij de behandeling en vanzelfsprekend hebben we ook aandacht voor de mensen om u heen.

Ondersteuning

Onze artsen werken nauw samen met de oncologieverpleegkundigen. Dit zijn verpleegkundigen met een extra opleiding voor de zorg voor patiënten met kanker.  Daarnaast zijn er casemanagers oncologie werkzaam op de afdeling. Zij ondersteunen u tijdens de behandeling, zoals een chemokuur. Ook zorgen zij ervoor dat u op tijd alle afspraken voor de behandeling en de controles ontvangt. Daarnaast letten ze erop dat de medicijnen bij de apotheek worden klaargemaakt.

Vragen stellen via BeterDichtbij app

Heeft u een vraag over uw onderzoek of behandeling? Dan kunt u deze makkelijk aan uw zorgverlener stellen via de BeterDichtbij app. U appt uw vraag en krijgt binnen 3 werkdagen antwoord. U kunt met deze app ook beeldbellen met uw oncoloog. Download de BeterDichtbij app gratis op uw mobiele telefoon.

Samenwerking

Patiënten met kanker krijgen voor onderzoek en behandeling te maken met meerdere afdelingen en specialismen binnen het ziekenhuis. De verschillende specialisten werken met elkaar samen in een zogenaamd multidisciplinair behandelteam. Hier zitten ook specialisten uit andere ziekenhuizen bij, zoals het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek of Amsterdam UMC. We nemen bovendien deel aan nationaal en internationaal wetenschappelijk onderzoek.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6296
  • Route 48

  • Mammapolikliniek 7 dagen
  • Prostaatkanker (behandelingstraject) 21 dagen

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Borstkanker is een kwaadaardig gezwel in de borst. Het komt vooral voor bij vrouwen tussen de 50 en 70 jaar. Soms is de borstkanker erfelijk. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen: 1 op de 150 borstkankerpatiënten is man.

Lees meer

Darmkanker is een kankersoort die vaak voorkomt. Er zijn verschillende soorten darmkanker. U kunt in het BovenIJ ziekenhuis terecht voor onderzoek en behandeling van darmkanker.

Lees meer

U heeft van uw medisch specialist gehoord dat u met cytostatica (chemotherapie) behandeld gaat worden. Om deze behandeling zo goed mogelijk te ondersteunen, kan de behandelwijzer in de bijgevoegde folder behulpzaam zijn.

Lees meer

Cellen kunnen zich door schadelijke invloeden van buitenaf of door toeval overmatig gaan delen, waardoor een gezwel of tumor ontstaat. Als dat gebeurt in de schildklier, noemen we dat schildklierkanker.

Lees meer

U bent vanwege kanker aan een spijsverteringsorgaan onder behandeling in het BovenIJ ziekenhuis, OLVG Oost of OLVG West, samen Oncologisch Centrum Amsterdam. Uw arts en/of verpleegkundig specialist heeft met u gesproken over de verschillende mogelijkheden om de kanker te behandelen. In de bijgevoegde folder vindt u meer informatie.

Lees meer

Palliatieve zorg is zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. Genezing is dan niet meer mogelijk. Soms duurt palliatieve zorg een aantal jaar. Het kan ook veel korter zijn. We kunnen nog veel doen om deze periode voor u en uw naasten zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Gelukkig werd ik in BovenIJ heel goed verzorgd.

Meneer Plooijer over zijn diagnose darmkanker

Drie jaar geleden merkte Willem Plooijer (79) bloed in zijn ontlasting op. Zijn huisarts adviseerde hem om een endoscopie te maken, waarna hij een afspraak maakte in het BovenIJ ziekenhuis. Helaas kreeg hij na het onderzoek direct slecht bericht: hij had darmkanker.

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven