Afdeling

Neurologie polikliniek

Ik bouw echt een band op met mijn patiënten

portretfoto van Mirjam Janmaat, neuroloog in het BovenIJ ziekenhuis
Mirjam Janmaat
neuroloog
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Neurologie polikliniek

Op de neurologie polikliniek behandelen we patiënten met ziekten van de hersenen, zoals de ziekte van Parkinson of epilepsie. Ook kunt u bij de neuroloog terecht met klachten aan de zenuwen en spieren in het lichaam, zoals bij een hernia. U kunt op de polikliniek terecht voor een afspraak met uw arts en behandelingen.

Uw bezoek aan de polikliniek

Voor een aantal aandoeningen en behandelingen hebben we speciale poliklinieken en spreekuren. Zo kunnen we u snel en gericht helpen.

Carpaal Tunnel Syndroom spreekuur

Het Carpaal Tunnel Syndroom komt veel voor. Er is dan een zenuw in de pols bekneld waardoor u tintelende vingers krijgt. Behandeling kan bestaan uit rust, een injectie in de pols of een operatie. De neuroloog werkt dan nauw samen met de chirurg. Op het spreekuur vindt onderzoek meteen na uw gesprek met de arts plaats. U krijgt de uitslag dezelfde dag. Het spreekuur vindt plaats op maandagochtend. 

Lage rughernia spreekuur

Met lage rugklachten met uitstralende pijn naar het (onder)been kunt u terecht op de herniapolikliniek. U heeft daar een gesprek met de neuroloog. Als dit nodig is, vindt nog dezelfde week aanvullend onderzoek plaats. Meestal gaat dit om een MRI. U krijgt dan de week erop een afspraak voor de uitslag. Met uw neuroloog bespreekt u de best passende behandeling. Het spreekuur vindt plaats op maandagochtend.

TIA-service

Een TIA is een korte beroerte en kan ook een voorteken zijn van een ernstigere beroerte. Om die kans te verkleinen is snel handelen belangrijk. In het BovenIJ stellen we daarom binnen 24 uur  na het ontstaan van een TIA een diagnose en starten een behandeling. Ook geven we advies hoe u het risico op herhaling kunt verkleinen.

Tia Service

Hoofdpijn

Hoofdpijn komt vaak voor. Met hoofdpijn kunt u terecht bij de hoofdpijn polikliniek. Naast volwassenen richten we ons specifiek op kinderen en jongeren. Dit is uniek in Nederland.

polikliniek hoofdpijn volwassenen

polikliniek hoofdpijn kinderen en jongeren

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6260
  • Route 35, 36

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Beroerte is de gewone naam voor Cerebro Vasculair Accident (CVA). Een Cerebro Vasculair Accident is, letterlijk vertaald, een probleem met de bloedvaten in de hersenen. Onder deze verzamelnaam vallen verschillende aandoeningen.

Lees meer

Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is een beknelling van de middelste zenuw in de pols. Van de onderarm naar de handpalm loopt deze zenuw door een tunnel. Die noemen we de carpale tunnel. Als het bindweefsel in die tunnel opzwelt, kan de zenuw bekneld raken. Er ontstaan dan klachten.

Lees meer

Bij een hernia in de lage rug is er een uitstulping van de tussenwervelschijf. Hierdoor kan een zenuw bekneld raken die naar het been gaat. Dit geeft pijnklachten. In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht op onze hernia polikliniek voor onderzoek en behandeling.

Lees meer

Hoofdpijn is erg vervelend. Helaas komt het vaak voor. Als u hoofdpijn heeft, kan uw omgeving dit niet aan de buitenkant zien. Daardoor begrijpen uw naasten hoofdpijnklachten vaak niet. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn.

Lees meer

Bij de ziekte van Parkinson sterven bepaalde hersencellen langzaam af. Het is een chronische ziekte, wat betekent dat het niet te genezen is. U kunt terecht bij uw vaste neuroloog voor onderzoek en behandeling van de klachten. Ook kunt u begeleiding krijgen van een Parkinson verpleegkundige.

Lees meer

Polyneuropathie staat voor meerdere zieke zenuwen, vaak in de armen of benen. Dit zorgt voor verminderd gevoel en/ of minder kracht in de armen of benen. De langste zenuwen in de voeten zijn eerder aangetast dan de zenuwen in de handen.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis is een hoofdpijn polikliniek speciaal voor kinderen en jongeren met hoofdpijn (jonger dan 18 jaar). Dit is uniek in Nederland. Onze artsen onderzoeken de hoofdpijn van uw kind en maken een behandelplan.

Lees meer

De hoofdpijn polikliniek onderzoekt en behandelt patiënten met hoofdpijn. Onze artsen onderzoeken u op dezelfde dag. Daarna krijgt u een advies.

Lees meer

Bij een slaaponderzoek kijken we hoe het komt dat u slecht slaapt. Dit doen we met speciale sensoren, die we met plakkertjes aan uw lichaam vastmaken. Deze sensoren meten de kwaliteit van uw slaap.

Lees meer

Bij een slaaponderzoek kijken we hoe het komt dat u slecht slaapt. Dit doen we met speciale sensoren, die we met plakkertjes aan uw lichaam vastmaken. Deze sensoren meten de kwaliteit van uw slaap. Hiervoor slaapt u een nacht in het ziekenhuis.

Lees meer

Bij een lumbaalpuntie neemt de arts hersenvocht weg met een prik in de onderrug, zoals bij een ruggenprik. Dit hersenvocht bevindt zich in de vochtruimte rondom de hersenen en het ruggenmerg.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven