neuroloog

Anouk Custers

Ik probeer verder te kijken dan alleen de klacht

portretfoto van Arjen Maatkamp, neuroloog in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto van Arjen Maatkamp, neuroloog in het BovenIJ ziekenhuis
golf
  1. Home
  2. Zorgverleners
  3. Anouk Custers

‘Als allround neuroloog zie ik patiënten met verschillende neurologische klachten. Daarnaast ben ik in 2011 samen met fysiotherapie MCN een hoofdpijnpoli gestart. Hier behandelen we patiënten met verschillende hoofdpijnen. Indien nodig werken we samen met gynaecologie, KNO, psychiatrie en oogheelkunde. Een paar jaar later hebben we ook een kinderhoofdpijnpoli opgezet, samen met Janneke Wilms, een van onze kinderartsen.

Ik wil altijd graag de mens achter mijn patiënt kennen. Dat is met de chronische patiënten die ik hier zie goed mogelijk. Ik weet van een heleboel patiënten hoe de thuissituatie is; we praten bijvoorbeeld over sporten, hobby’s, vakanties en (klein)kinderen. Ik probeer verder te kijken dan alleen de klacht door goed te luisteren en ze gehoord te laten voelen. Ook al kan ik ze niet altijd helpen, ik probeer mee te denken wat de volgende stap zou kunnen zijn, zoals alternatieve geneeswijzen.

Veel patiënten met chronische hoofdpijnklachten gebruiken te veel pijnstillers of hebben dagelijkse gewoontes die de hoofdpijn in stand houden. Als het hen lukt om dit te veranderen, voel ik mij zo trots. Het is niet niks wat ze dan overwonnen hebben, want bij stoppen met pijnstillers wordt de hoofdpijn eerst erger. Sommige hoofdpijnpatiënten krijgen hierna zelfs hun sociale leven, die ze niet meer hadden, weer terug. Blijer kun je mij niet maken!’

Aandachtsgebieden

Hoofdpijn en daaraan gerelateerde problematiek

Opleiding

  • 1992-1998 Geneeskunde Maastricht
  • 2000-2006 Opleiding tot neuroloog Heerlen

Gekoppelde specialismen

Contact

Neurologie polikliniek

  • Telefoonnummer 020-634 6260
  • Route 35, 36

Ik weet nu beter hoe ik met de hoofdpijn kan omgaan

Riekje (12) heeft last van migraine

Hoofdpijn of zelfs migraine is niet iets dat je bij kinderen graag ziet. Maar toch zijn er kinderen en jongeren die er last van hebben. Zij kunnen met hun hoofdpijnklachten terecht bij de hoofdpijnpolikliniek in het BovenIJ ziekenhuis. Riekje (12), een leuke, spontane jongedame is één van hen. Zij heeft last van migraine.

Lees de hele ervaring
Aandacht voor hoofdpijn bij kinderen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven