aandoening

Hoofdpijn

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Hoofdpijn
Hoofdpijn is erg vervelend. Helaas komt het vaak voor. Als u hoofdpijn heeft, kan uw omgeving dit niet aan de buitenkant zien. Daardoor begrijpen uw naasten hoofdpijnklachten vaak niet. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn.

Soorten hoofdpijn

Migraine

Bij migraine heeft u aanvallen van hoofdpijn. Een aanval duurt een paar uur tot 3 dagen. U voelt meestal een kloppend gevoel aan één kant van uw hoofd. Vaak bent u ook misselijk en moet u overgeven. U kunt ook gevoelig zijn voor licht en geluid. Bepaalde voeding, alcohol, stress en te weinig slaap kunnen zorgen voor migraine. Als u migraine heeft, ligt u het liefst stil op bed in het donker. Migraine komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is nog pijnlijker dan migraine. U heeft dan 1 of 2 keer per jaar last van meerdere aanvallen achter elkaar. Sommige mensen hebben deze hoofdpijn altijd. Vaak begint clusterhoofdpijn ‘s nachts. De stekende pijn zit meestal bij een oog. Clusterhoofdpijn maakt u onrustig: u loopt heen en weer, of ligt te draaien in bed. Een aanval duurt een half uur tot 3 uur. Clusterhoofdpijn komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Andere vormen van hoofdpijn

U kunt ook last hebben van aangezichtspijn. Hierbij heeft u pijn in het gezicht. Een andere soort hoofdpijn is spierspanningshoofdpijn. Hierbij voelt het alsof er een strakke band om uw hoofd zit. Hoofdpijn kan ook komen doordat u elke dag pijnstillers tegen hoofdpijn neemt. Dit noemen we medicijnafhankelijke hoofdpijn.

Behandeling hoofdpijn

Het BovenIJ ziekenhuis is gespecialiseerd in de behandeling van hoofdpijn. We zijn de enige in Nederland met een polikliniek hoofdpijn voor kinderen en jongeren. Ook volwassenen kunnen bij ons terecht. Verschillende artsen onderzoeken uw hoofdpijn. Als we de oorzaak van uw hoofdpijn weten, maken we een behandelplan.

Polikliniek hoofdpijn kinderen en jongeren

Polikliniek hoofdpijn volwassenen

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6260
  • Route 35/36

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven