Afdeling

Spatadercentrum

golf
 1. Home
 2. Specialisme & afdeling
 3. Spatadercentrum
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

In het BovenIJ ziekenhuis zijn we gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van grote en kleine spataderen. Dit doen we in ons speciale spatadercentrum. U wordt snel geholpen en we plannen afspraken zoveel mogelijk op dezelfde dag. Zo bent u zo snel mogelijk van uw klachten af.

Onderzoek spataderen

In het spatadercentrum werken de dermatoloog en vaatchirurg met elkaar samen. Een dermatoloog is een arts die gespecialiseerd is in huidproblemen, zoals spataderen. De vaatchirurg is een chirurg die specialist is in het opereren van bloedvaten. Bij uw eerste afspraak onderzoeken wij uw spataderen met de nieuwste apparatuur en technieken. Ook krijgt u uitgebreide informatie over spataderen en de behandelingen. De arts bepaalt samen met u welke behandeling het beste bij u past.

Verschillende behandelingen

Spataderen zijn er in alle soorten en maten. Daarom hebben wij in ons spatadercentrum verschillende behandelingen om uw spataderen te verwijderen. De bekendste behandelingen zijn de VNUS Closure behandeling, de Muller techniek en de Clarivein methode. Maar we kunnen spataderen ook plaatselijk onderbinden, strippen, wegspuiten of steunkousen adviseren.

Keurmerk spataderen

Het spatadercentrum van het BovenIJ ziekenhuis heeft het spataderkeurmerk ontvangen van de Hart & Vaatgroep. Alleen ziekenhuizen die de beste spataderzorg bieden, krijgen dit keurmerk. Hiervoor moet het spatadercentrum aan strenge eisen voldoen. Zo weet u zeker dat u hier op de juiste plek bent voor uw spataderen.

Afspraak

Meestal kunt u snel bij ons terecht. Bij de eerste afspraak heeft u een gesprek met de arts, die u ook onderzoekt. Als het nodig is, maken we een nieuwe afspraak voor de behandeling van uw spataderen. Wanneer extra onderzoek nodig is, kan dit direct gebeuren. Daardoor kan uw eerste afspraak bij het spatadercentrum 1-1,5 uur duren. Doe op de dag van uw eerste afspraak geen crème of lotion op uw benen. Heeft u steunkousen? Neem die dan mee.

Praktische informatie

 • Telefoonnummer 020-634 6251/ 020-6346 231
 • Route 84 (dermatoloog) / 22 (vaatchirurg)

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Spataderen kunnen erg vervelend worden: het doet pijn, of u krijgt zelfs een wond aan uw been. In het BovenIJ ziekenhuis onderzoeken we uw spataderen en kunnen we de klachten behandelen.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunnen we spataderen verwijderen met de ClariVein behandeling. Deze behandeling doen we in ons speciale spatadercentrum en duurt ongeveer 20 minuten per been. Daarna kunt u meteen naar huis.

Lees meer

U kunt grote spataderen in het BovenIJ ziekenhuis laten verwijderen met de Muller methode. Deze behandeling doen we in ons speciale spatadercentrum. We halen de spataderen onder plaatselijke verdoving via hele kleine sneetjes weg. Na de behandeling mag u al snel naar huis.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis verwijderen we kleine spataderen met de VNUS Closure behandeling. Deze behandeling doen we in ons speciale spatadercentrum en duurt in totaal 30 tot 45 minuten. Daarna kunt u al snel naar huis.

Lees meer

Uw arts heeft een behandeling van uw spataderen door middel van echogeleide sclerocompressie voorgesteld. In deze folder kunt u lezen wat de behandeling inhoudt.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Direct contact met uw eigen zorgverlener

Heeft u een medische vraag? App dan direct met uw eigen arts of zorgverlener. Voor iedere vraag die u wilt stellen, op ieder moment van de dag via uw mobiele telefoon of computer. 

Bekijk de BeterDichtbij app

 • Hallo Nina, hoe gaat het deze week met u?

  Mevr. Jansen
 • Dag mevr. Jansen, het gaat goed. Ik voel mij een stuk beter. Bedankt!

  Nina
 • Fijn om te horen, als u nog vragen heeft stel ze gerust.

  Mevr. Jansen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven