dermatoloog

dr. Gamze Piskin

Patiënten vinden mij een zachte, lieve dokter, bij wie ze altijd hun verhaal kwijt kunnen

portretfoto van Gamze Piskin, dermatoloog in het BovenIJ ziekenhuis
portretfoto van Gamze Piskin, dermatoloog in het BovenIJ ziekenhuis
golf
 1. Home
 2. Zorgverleners
 3. Gamze Piskin

Een huidziekte kan veel invloed hebben op je leven, weet onze dermatoloog Gamze Piskin: ‘Na de behandeling was mijn patiënte een ander mens.’

‘Als dermatoloog voel ik me soms net een tovenaar: door alleen maar heel goed te kijken naar de huid, weet ik meestal wat er aan de hand is. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en er bestaan wel bijna 4.000 huidziekten. Alleen al van eczeem zijn er tientallen soorten. Maar ik vind niet alleen de medische kant interessant, ook de psychische kant boeit me. Huidproblemen zorgen vaak voor psychische problemen. En als iemand zich slecht voelt, gaat de huid meestal ook achteruit. Als arts probeer ik deze negatieve spiraal te doorbreken. Patiënten vinden mij een zachte, lieve dokter, bij wie ze altijd hun verhaal bij kwijt kunnen. Veel huidziekten zijn chronisch, wat betekent dat ze nooit meer weggaan. Daardoor zie ik sommige patiënten al 15 jaar. Dat kan in het BovenIJ ziekenhuis: elke patiënt heeft zijn eigen dermatoloog. Dat is in andere ziekenhuizen wel eens anders.  Een patiënte van mij had ernstige psoriasis. Daardoor durfde ze al 10 jaar niet te sporten, naar het zwembad of te daten. Ik kreeg de huidproblemen onder controle en dat veranderde haar leven totaal. Ze ging weer zwemmen en had veel sociale contacten. Ze kwam stralend van blijdschap binnen bij de volgende afspraak en was een heel ander mens. Op die momenten weet ik: ik heb het mooiste beroep van de wereld.’

Aandachtsgebieden

 • Psoriasis
 • Eczeem
 • Psychische klachten bij huidziekten

Opleiding en specialisatie

 • 1998-1999 Dermatoallergologie, Academisch Medisch Centrum van Amsterdam
 • 1994-1998 Opleiding tot dermatoloog, universiteit van Ankara, Turkije
 • 1988-1994 Geneeskunde, universiteit van Hacettepe, Ankara Turkije

Promotie

 • 2004 ‘Effecten van behandelingen op cytokinepatronen in de huid van  psoriasispatiënten’, Universitair Medisch Centrum Amsterdam.

Gekoppelde specialismen

Contact

Dermatologie polikliniek

 • Telefoonnummer 020-634 6251
 • Route 84

Het is kleinschalig, je weet de weg, en als je het niet weet dan ga je langs de balie

Yvonne komt al jaren in het BovenIJ

Als geboren en getogen Noorderling ziet Yvonne (1948) het BovenIJ als háár ziekenhuis. ‘Eerst het ZAN, nu het BovenIJ. Onze zoon van 43 is nog in het ZAN geboren.’ In het BovenIJ komt ze bij dermatoloog Gamze Piskin.

Lees de hele ervaring

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven