Afdeling

Dermatologie polikliniek

Veel patiënten schamen zich voor hun huidproblemen, terwijl ze vaak makkelijk te verhelpen zijn

portretfoto van Bjorn Scholten, dermatoloog in het BovenIJ ziekenhuis
Björn Scholten
dermatoloog
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Dermatologie polikliniek

Op de dermatologie polikliniek zien we patiënten met problemen aan de huid. U kunt bij ons terecht voor een afspraak met uw arts en voor behandelingen. 

Uw bezoek aan de polikliniek

In het BovenIJ ziekenhuis wordt u bij de eerste afspraak direct gezien door de dermatoloog, in plaats van een arts-assistent of verpleegkundige. U houdt dezelfde dermatoloog, zodat u steeds een vertrouwd gezicht ziet. Huidproblemen kunnen een enorme impact hebben op uw leven. Sommige patiënten lopen al jaren rond met een huidziekte. Daarom vinden we persoonlijke aandacht extra belangrijk. De dermatoloog luistert goed naar uw verhaal en doet onderzoek als dit nodig is.

Spatadercentrum

In het BovenIJ ziekenhuis zijn we gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van grote en kleine spataderen. Dit doen we in ons speciale spatadercentrum. Hier werken de vaatchirurg en dermatoloog met elkaar samen. Bij uw eerste afspraak onderzoeken wij uw spataderen met de nieuwste apparatuur en technieken. Ook krijgt u uitgebreide informatie over spataderen en de behandelingen. De arts bepaalt samen met u welke behandeling het beste bij u past.

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6251
  • Route 84

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Acne is de medische naam voor jeugdpuistjes. Sommige mensen hebben veel last van acne. In het BovenIJ ziekenhuis kunnen we dit op verschillende manieren behandelen.

Lees meer

Psoriasis is een huidziekte met rode plekken en witte schilfers. U kunt deze plekken op uw hele lichaam krijgen. Psoriasis kan goed behandeld worden in het BovenIJ.

Lees meer

Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. Huidkanker begint meestal met een verandering op de huid: een knobbeltje dat langzaam groeit, een wondje dat niet geneest of een moedervlek die van kleur verandert of groeit. In het BovenIJ ziekenhuis zijn we gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van huidkanker.

Lees meer

Eczeem herkent u aan rode plekken op de huid en jeuk. Het is vaak onduidelijk waardoor het ontstaat. In het BovenIJ ziekenhuis kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van eczeem.

Lees meer

Spataderen kunnen erg vervelend worden: het doet pijn, of u krijgt zelfs een wond aan uw been. In het BovenIJ ziekenhuis onderzoeken we uw spataderen en kunnen we de klachten behandelen.

Lees meer

Heeft u last van spataderen? Dan kunt u in het BovenIJ ziekenhuis terecht. De arts doet lichamelijk onderzoek, en kan met speciale apparaten meten hoe goed uw bloedvaten zijn.

Lees meer

In overleg met uw behandelende arts is besloten dat u behandeld wordt met photodynamische therapie (PDT). Deze behandeling is voor (beginnende) vormen van huidkanker of als aanvullende behandeling na operatieve ingreep van huidkanker.

Lees meer

U kunt grote spataderen in het BovenIJ ziekenhuis laten verwijderen met de Muller methode. Deze behandeling doen we in ons speciale spatadercentrum. We halen de spataderen onder plaatselijke verdoving via hele kleine sneetjes weg. Na de behandeling mag u al snel naar huis.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u behandeld worden voor uw spataderen. In de bijgevoegde folder leest u meer informatie over deze behandeling.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis verwijderen we kleine spataderen met de VNUS Closure behandeling. Deze behandeling doen we in ons speciale spatadercentrum en duurt in totaal 30 tot 45 minuten. Daarna kunt u al snel naar huis.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunnen we spataderen verwijderen met de ClariVein behandeling. Deze behandeling doen we in ons speciale spatadercentrum en duurt ongeveer 20 minuten per been. Daarna kunt u meteen naar huis.

Lees meer

U heeft een afspraak op de polikliniek Dermatologie voor een kleine (chirurgische) verrichting. In de folder kunt u lezen wat u hierbij kunt verwachten.

Lees meer

U heeft een afspraak op de polikliniek Dermatologie voor handen en/of voeten PUVA-therapie. In deze folder leest u meer over deze behandeling.

Lees meer

U heeft een afspraak op de polikliniek Dermatologie voor UVB fototherapie. De verwachting is dat de UVB fototherapie uw huidafwijkingen doet verminderen.

Lees meer

Uw arts heeft een behandeling van uw spataderen door middel van echogeleide sclerocompressie voorgesteld. In deze folder kunt u lezen wat de behandeling inhoudt.

Lees meer

Staat uw huid veelvuldig bloot aan uv-straling (zonlicht)? Dit kan uw huid beschadigen.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven