Specialisme

Kaakchirurgie

Ik streef naar perfecte zorg op een menselijke manier

Portretfoto van BovenIJ kaakchirurg Joris Wes
Joris Wes
kaakchirurg
golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Kaakchirurgie

Bij het specialisme kaakchirurgie behandelen artsen ziektes en problemen in de mond, de kaken en het gezicht. De arts van dit specialisme noemen we kaakchirurg. Wij zijn onder andere expert in het trekken van ‘lastige’ verstandskiezen. Deze behandeling wordt in het ziekenhuis altijd door uw zorgverzekering vergoed en de wachttijden zijn kort.

Behandelingen

Heeft u een verstandskies die lastig te trekken is? Of altijd pijn aan uw gebit? Of heeft u last van pijnlijke of vermoeide kauwspieren? Dan kan uw tandarts u doorverwijzen naar de kaakchirurg in het BovenIJ ziekenhuis. Moet u uw verstandskiezen laten trekken? Dan proberen wij u altijd direct te behandelen. Na het trekken van de verstandskiezen kunt u meteen naar huis. We zijn expert in het verwijderen van ‘lastige’ verstandskiezen. Onze wachtlijsten proberen we zo kort mogelijk te houden.

Speciale aandachtsgebieden

  • verwijderen van verstandskiezen en wortelresten
  • behandeling van ontstoken wortelpunten
  • plaatsen implantaten
  • afwijkingen van de mond, slijmvliezen en speekselklieren
  • klachten aan het kaakgewricht
  • dringende klachten, zoals ernstige kiespijn, ernstige infecties en slikklachten
  • trauma aan het gezicht (gebroken kaak/oogkas/jukbeen)

Doorverwijzing en vergoeding

Uw tandarts, huisarts of medisch specialist verwijst u door naar de kaakchirurg van het BovenIJ ziekenhuis. De meeste behandelingen worden vergoed door uw ziektekostenverzekering  vanuit de basisverzekering. Dit gaat wel ten koste van uw eigen risico. Behandelingen die niet in de basisverzekering zitten, kunnen we deels apart aanvragen bij uw ziektekostenverzekeraar met een machtigingsverzoek. Voor behandelingen waarbij dat niet mogelijk is, ontvangt u een factuur van het ziekenhuis.

Persoonlijke aandacht

Veel mensen vinden een bezoek aan de kaakchirurg erg spannend. Daarom nemen we alle tijd om u gerust te stellen en geven we veel persoonlijke aandacht aan onze patiënten. We leggen helder uit wat we gaan doen en u kunt al uw vragen stellen. Het doel is dat al onze patiënten met een glimlach het ziekenhuis verlaten. 

Eigen kaakchirurg

U wordt behandeld door de kaakchirurg. Dit is een arts die gespecialiseerd is in ziektes en problemen in de mond, de kaken en het gezicht. In het BovenIJ ziekenhuis wordt u vanaf het begin gezien door dezelfde kaakchirurg, zodat u steeds een vertrouwd gezicht ziet. Uw kaakchirurg luistert goed naar uw verhaal en doet onderzoek als dit nodig is. 

Samen beslissen

Soms zijn er voor een klacht meerdere behandelingen mogelijk. Uw kaakchirurg legt duidelijk uit wat de voor- en nadelen van de behandelingen zijn. Wat de beste behandeling is, hangt af van uw persoonlijke situatie en manier van leven. Daarom beslist u samen met uw kaakchirurg welke behandeling het beste bij u past.  

Samenwerking

Onze kaakchirurgen werken nauw samen met kaakchirurgen in het Amsterdam UMC locatie VUmc. Ook werken we veel samen met kaakfysiotherapeuten in Amsterdam-Noord. 

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6220
  • Route 30

  • Kaakchirurgie polikliniek 6 dagen
  • Wortelpuntbehandeling 23 dagen

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

U kunt ‘lastige’ verstandskiezen laten trekken door de kaakchirurg in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam. Deze kiezen groeien bijvoorbeeld scheef of het tandvlees rondom is ontstoken. Verstandskiezen trekken duurt gemiddeld 15 minuten.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis zijn er verschillende behandelingen voor kaakgewrichtsklachten. Ook kunt u zelf veel doen om kaakgewrichtsklachten te verminderen.

Lees meer

Bij een wortelpuntbehandeling (apexresectie) worden ontstoken wortelpunten in de kaak schoongemaakt en afgedekt met een vulling. De wortelpuntbehandeling wordt gedaan als een wortelkanaalbehandeling niet heeft geholpen. De wortelpuntbehandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Lees meer

Het plaatsen van implantaten in de kaak is een eenvoudige behandeling die geen pijn doet. Op deze implantaten maakt de tandarts na 3 maanden een kroon. Het plaatsten van de implantaten duurt ongeveer een half uur tot een maximaal 1 uur.

Lees meer

Het plaatsen van implantaten in de tandeloze kaak is een eenvoudige behandeling die geen pijn doet. Op de implantaten komt uiteindelijk een klikgebit: een kunstgebit dat aan de implantaten wordt vastgeklikt. Het plaatsten van de implantaten duurt ½ tot 1 uur.

Lees meer

Als (een deel van de) mond een tijdje geen tanden heeft, wordt het bot op die plek dunner. Er is dan vaak te weinig bot om een implantaat te plaatsen. De kaakchirurg van het BovenIJ ziekenhuis kan dit bot aanvullen met een nieuw stukje bot: een botopbouw. Deze botopbouw kan op verschillende manieren gemaakt worden.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u behandeld worden voor operaties aan uw kaak. Na een kaakoperatie kunt u 2 tot 3 dagen geringe of soms ernstige klachten ondervinden. Daarna nemen de klachten verder af. U krijgt instructie hoe u de klachten zoveel mogelijk kunt beperken.

Lees meer

Als uw (hoek)tand niet goed doorkomt, kunt u terecht in het BovenIJ ziekenhuis. Hier kan de kaakchirurg de hoektand vrijleggen. De behandeling duurt 30 tot 45 minuten.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u een slijmcyste uit uw mond laten verwijderen. Dit doet onze kaakchirurg.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde afdelingen

Als twaalfjarige mocht ik meekijken bij een operatie

Bianca, 35 jaar

Bianca werd geboren in Amsterdam-Oost, maar verhuisde een paar maanden later met haar ouders naar Noord. Als peuter was ze al eens patiënt in het BovenIJ ziekenhuis. Nu is ze er assistent kaakchirurgie. Haar eerste ‘beroepsmatige’ ervaring in het BovenIJ had ze als twaalfjarige. “In het eerste jaar van de middelbare school deed ik een snuffelstage in het ziekenhuis. Ik had nooit verwacht dat ze een twaalfjarige binnen zouden laten, maar ze boden me die kans. Ik mocht een dag komen kijken op de röntgenafdeling. Terwijl ik daar was kwam er een spoedoproep binnen voor de OK. Ik vroeg: ‘Mag ik mee?’ Dat mocht! Het was een heupoperatie en ik vond het geweldig.” Het zaadje voor haar loopbaan in de medische wereld was geplant.

Lees meer

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven