behandeling

Verstandskiezen trekken

Verstandskiezen trekken is onze specialiteit. En de behandeling wordt door uw zorgverzekering vergoed

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Verstandskiezen trekken
U kunt ‘lastige’ verstandskiezen laten trekken door de kaakchirurg in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam. Deze kiezen groeien bijvoorbeeld scheef of het tandvlees rondom is ontstoken. Verstandskiezen trekken duurt gemiddeld 15 minuten.

Voorbereiding

U hoeft niet nuchter te zijn als u uw verstandskiezen laat trekken. U kunt dus van tevoren gewoon eten en drinken. Na het trekken van de verstandskiezen mag u direct naar huis. Plan geen belangrijke dingen op de dag van behandeling en de dag erna. De meeste mensen hebben na een behandeling 2 tot 3 dagen last van bijvoorbeeld pijn. Doe het dan rustig aan. Daarna gaat het steeds beter.

 

De behandeling in stappen

Doorverwijzing tandarts

Uw tandarts ziet of het verstandig is om uw verstandskiezen te laten trekken. Sommige verstandskiezen zijn lastig te trekken door een tandarts. Dan kan de tandarts u doorverwijzen naar de kaakchirurg in het BovenIJ.

Erg tevreden over de behandeling, je wordt op je gemak gesteld en er is een prettige omgeving gecreëerd. De arts geeft goed uitleg over wat hij gaat doen.

Melden

U meldt zich op de afdeling kaakchirurgie. Een medewerker neemt u mee naar de behandelkamer.

Verstandskiezen trekken

De kaakchirurg verdooft uw mond met een paar prikjes. Zo voelt u geen pijn tijdens het trekken van de verstandskiezen. Soms is het nodig om ruimte te maken door wat tandvlees los te maken. Een enkele keer moet de kaakchirurg de kies splitsen, of wat bot wegboren. Tijdens het trekken van de verstandskiezen kan de kaakchirurg wat duwen, trekken of u voelt het trillen van de boor. Dit doet geen pijn.

Hechten

Na het trekken van de verstandskiezen wordt de wond meestal gehecht. Dit doen we met oplosbare hechtingen: na 10 tot 14 dagen lossen deze hechtingen vanzelf op. Het trekken van de verstandskiezen duurt ongeveer 15 minuten.

Gaasje

Direct na het trekken van uw verstandskiezen leggen we een gaasje tegen de wond. Dit helpt tegen het bloeden. Dit gaasje kunt u na een half uur weggooien. Komt er nog steeds bloed uit de wond? Dan kunt u opnieuw een gaasje tegen de wond leggen. Het is verstandig om de rest van de dag niet uw mond te spoelen. U mag na het verstandskiezen trekken direct naar huis.

Eten en drinken

U kunt na het trekken van uw verstandskiezen weer gewoon eten en drinken. De verdoving blijft ongeveer 2 tot 5 uur werken. Dus wees voorzichtig met hete dranken en pas op dat u niet op uw lip bijt.

Koelen

Na het trekken van uw verstandskiezen kan uw wang dik worden. Dit kunt u tegengaan door direct na de behandeling een coldpack op uw wang te doen.  Na 3 dagen is uw wang het dikst, daarna wordt het minder.

Roken

Als u rookt, zal de wond in uw mond minder snel genezen. Ook is er meer kans op problemen na de behandeling, zoals een infectie. Daarom adviseren we om na de behandeling 3 dagen niet te roken.

Tanden poetsen

Tandenpoetsen mag dezelfde dag, maar blijf dan even weg van het wondje. De volgende dag mag u weer in uw gehele mond poetsen, maar doe dat niet met teveel kracht in de buurt van het wondje.

Pijn

U kunt na de behandeling last van pijn in uw mond hebben. Ook kan het gevoelig aanvoelen als u slikt, of u kunt uw mond niet helemaal opendoen. Heeft u last van pijn? Dan kunt u pijnstillers nemen.

Bloed

Het is normaal dat er de eerste dagen na de behandeling nog wat bloed bij uw speeksel zit.

 

Blauwe plek

U kunt een bloeduitstorting krijgen op uw wang. Deze trekt vanzelf weg. 

Contact

Er is geen controleafspraak nodig. Neem contact met ons op bij:

  • een heftige bloeding, koorts
  • een dikke wang die langer dan 4 dagen aanhoudt;
  • als de pijn na een paar dagen heviger wordt.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6220
  • Route 30

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven