Afdeling

Kaakchirurgie polikliniek

golf
  1. Home
  2. Specialisme & afdeling
  3. Kaakchirurgie polikliniek

Op de kaakchirurgie polikliniek zien we mensen met ziektes en problemen in de mond, de kaken en het gezicht. U kunt bij ons terecht voor een afspraak met uw kaakchirurg en voor behandelingen.

Tandarts

De tandarts kan u doorverwijzen naar de kaakchirurg in het BovenIJ ziekenhuis. We zijn expert in het verwijderen van ‘lastige’ verstandskiezen. Onze wachtlijsten proberen we zo kort mogelijk te houden.

Vergoeding

De meeste behandelingen worden vergoed door uw ziektekostenverzekering vanuit de basisverzekering. Dit gaat wel ten koste van uw eigen risico. Behandelingen die niet in de basisverzekering zitten, kunnen we deels apart aanvragen bij uw ziektekostenverzekeraar met een machtigingsverzoek. Voor behandelingen waarbij dat niet mogelijk is, ontvangt u een factuur van het ziekenhuis.

Contact

Uw afspraak

Uw huisarts of uw arts verwijst u door naar onze polikliniek. Daarna bellen wij u om een afspraak te maken. U wordt binnen drie werkdagen gebeld.

Vragen over uw afspraak?

Informatie over uw afspraak kunt u vinden in het patiëntenportaal Mijn BovenIJ. Ook kunt u een vraag stellen via de BeterDichtbij app.

Inschrijven

Komt u voor het eerst in het BovenIJ? Schrijft u zich dan in bij de afdeling Opname- en inschrijfbureau (route 57).

Gegevens aanpassen

Bent u verhuisd of heeft u een andere huisarts of apotheek? U kunt zelf uw gegevens aanpassen in Mijn BovenIJ

Afspraak afzeggen

Kunt u toch niet naar uw afspraak komen? Laat het ons zo snel mogelijk weten, dit kan via de BeterDichtbij app.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6220
  • Route 30

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

U kunt ‘lastige’ verstandskiezen laten trekken door de kaakchirurg in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam. Deze kiezen groeien bijvoorbeeld scheef of het tandvlees rondom is ontstoken. Verstandskiezen trekken duurt gemiddeld 15 minuten.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis zijn er verschillende behandelingen voor kaakgewrichtsklachten. Ook kunt u zelf veel doen om kaakgewrichtsklachten te verminderen.

Lees meer

Het plaatsen van implantaten in de kaak is een eenvoudige behandeling die geen pijn doet. Op deze implantaten maakt de tandarts na 3 maanden een kroon. Het plaatsten van de implantaten duurt ongeveer een half uur tot een maximaal 1 uur.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u behandeld worden voor operaties aan uw kaak. Na een kaakoperatie kunt u 2 tot 3 dagen geringe of soms ernstige klachten ondervinden. Daarna nemen de klachten verder af. U krijgt instructie hoe u de klachten zoveel mogelijk kunt beperken.

Lees meer

Bij een wortelpuntbehandeling (apexresectie) worden ontstoken wortelpunten in de kaak schoongemaakt en afgedekt met een vulling. De wortelpuntbehandeling wordt gedaan als een wortelkanaalbehandeling niet heeft geholpen. De wortelpuntbehandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Lees meer

Als uw (hoek)tand niet goed doorkomt, kunt u terecht in het BovenIJ ziekenhuis. Hier kan de kaakchirurg de hoektand vrijleggen. De behandeling duurt 30 tot 45 minuten.

Lees meer

In het BovenIJ ziekenhuis kunt u een slijmcyste uit uw mond laten verwijderen. Dit doet onze kaakchirurg.

Lees meer

Als (een deel van de) mond een tijdje geen tanden heeft, wordt het bot op die plek dunner. Er is dan vaak te weinig bot om een implantaat te plaatsen. De kaakchirurg van het BovenIJ ziekenhuis kan dit bot aanvullen met een nieuw stukje bot: een botopbouw. Deze botopbouw kan op verschillende manieren gemaakt worden.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven