behandeling

Slijmcyste verwijderen

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Slijmcyste verwijderen
In het BovenIJ ziekenhuis kunt u een slijmcyste uit uw mond laten verwijderen. Dit doet onze kaakchirurg.

Slijmcyste

Een slijmcyste (mucocele) is een verstopping van een speekselkliertje. Het komt voor op de onderlip, de wang of de tong. Een slijmcyste kan ontstaan doordat er op de lip, wang of tong is gebeten. Het ziet eruit als een bultje en is een paar millimeter tot 1 centimeter groot.  

Behandeling

De kaakchirurg verdooft de slijmcyste met een injectie. Daarna wordt de slijmcyste verwijderd. De behandeling duurt een paar minuten. De kaakchirurg hecht de wond met oplosbare hechtingen. Deze hechtingen lossen na ongeveer 14 dagen vanzelf op. 

Na de behandeling

Als de verdoving is uitgewerkt, kan de wond pijn doen. Hiervoor kunt u paracetamol nemen. Uw wang kan dikker worden. Het helpt als u er een coldpack tegenaan houdt. Soms wordt de wang een beetje blauw of paars. Dit is normaal en trekt vanzelf weer weg. 

Uitslag

We laten de cyste voor de zekerheid onderzoeken onder een microscoop. Dan weten we zeker dat het om een cyste gaat, en niet bijvoorbeeld om  een tumor. We bellen u na 2 weken voor de uitslag. Ook vragen we dan hoe het met u gaat.

Praktische informatie

  • Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30
  • Telefoonnummer 020-634 6220
  • Route 30

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven