Bianca over kansen in het BovenIJ

Bianca, 35 jaar
golf
  1. Home
  2. Over BovenIJ
  3. BovenIJ 35 jaar
  4. Medewerkers vertellen
  5. Bianca, 35 jaar
Als twaalfjarige mocht ik meekijken bij een operatie

Bianca werd geboren in Amsterdam-Oost, maar verhuisde een paar maanden later met haar ouders naar Noord. Als peuter was ze al eens patiënt in het BovenIJ ziekenhuis. Nu is ze er assistent kaakchirurgie. Haar eerste ‘beroepsmatige’ ervaring in het BovenIJ had ze als twaalfjarige. “In het eerste jaar van de middelbare school deed ik een snuffelstage in het ziekenhuis. Ik had nooit verwacht dat ze een twaalfjarige binnen zouden laten, maar ze boden me die kans. Ik mocht een dag komen kijken op de röntgenafdeling. Terwijl ik daar was kwam er een spoedoproep binnen voor de OK. Ik vroeg: ‘Mag ik mee?’ Dat mocht! Het was een heupoperatie en ik vond het geweldig.” Het zaadje voor haar loopbaan in de medische wereld was geplant.

Tussen Amsterdam en Lelystad

Bianca ging op haar zeventiende werken in een tandartsenpraktijk in Amsterdam. Dat hield haar geworteld in de stad toen ze op haar achttiende met haar ouders mee naar Lelystad verhuisde. Een ware cultuurshock. Ondertussen waardeert ze de ruimte en natuur in en rond Lelystad. “Ik kan intens genieten van het spelen met mijn meisjes van twee en vier jaar. Op de stoep, in de tuin of in het bos hier in Lelystad. Toen ik zelf klein was woonden we op de Kamperfoelieweg, precies tussen het BovenIJ ziekenhuis, het politiebureau en de brandweerkazerne. Er waren altijd sirenes en veel verkeer. Dat is zo anders hier.”

Ons kent ons

Een aantal jaren werkte Bianca zowel in de tandartsenpraktijk als voor de maatschap kaakchirurgie die verbonden was aan het BovenIJ en het voormalige Slotervaartziekenhuis. Toen dat ziekenhuis sloot kreeg ze de kans volledig voor het BovenIJ te werken. Ze is er blij mee. De kleinschaligheid en de gemoedelijke, persoonlijke sfeer passen bij haar. Het mooist aan haar werk vindt ze het contact met patiënten. “ Het is fijn als mensen opgelucht en met een glimlach de deur weer uitgaan.” Bianca draagt haar steentje bij door heldere, eerlijke informatie. “Zodat patiënten inspraak kunnen hebben, en niet het gevoel hebben dat ze overgeleverd zijn.”

Pietje-precies

Zelf houdt ze er ook van om zaken onder controle te hebben. “Elke behandeling loop ik tevoren in mijn hoofd al helemaal door, zodat ik precies weet wat me te wachten staat en alles klaar ligt. Het is leuk dat ik onze kaakchirurgen daarmee soms nog kan verrassen. Dat ze om iets bijzonders vragen en dat ik het dan al binnen handbereik heb.” De behoefte aan controle herkent ze ook bij zichzelf in het motorrijden. “Ik heb een tijd niet meer gereden en neem dan liever eerst nog een lesje voor ik weer opstap. Zodat ik zeker weet dat alles goed gaat. Soms ben ik een beetje teveel een pietje-precies.” De karaktertrek past echter prima bij haar werk. Zoals het BovenIJ haar ook past; het is niet voor niets dat beide 35-jarigen, BovenIJ en Bianca, elkaars pad geregelmatig kruisden.

 

Als twaalfjarige mocht ik meekijken bij een operatie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven