Bianca over kansen in het BovenIJ

Bianca, 35 jaar
golf
  1. Home
  2. Over BovenIJ
  3. BovenIJ 35 jaar
  4. Medewerkers vertellen
  5. Bianca, 35 jaar
Als twaalfjarige mocht ik meekijken bij een operatie

Bianca werd geboren in Amsterdam-Oost, maar verhuisde een paar maanden later met haar ouders naar Noord. Als peuter was ze al eens patiënt in het BovenIJ ziekenhuis. Nu is ze er assistent kaakchirurgie. Haar eerste ‘beroepsmatige’ ervaring in het BovenIJ had ze als twaalfjarige. “In het eerste jaar van de middelbare school deed ik een snuffelstage in het ziekenhuis. Ik had nooit verwacht dat ze een twaalfjarige binnen zouden laten, maar ze boden me die kans. Ik mocht een dag komen kijken op de röntgenafdeling. Terwijl ik daar was kwam er een spoedoproep binnen voor de OK. Ik vroeg: ‘Mag ik mee?’ Dat mocht! Het was een heupoperatie en ik vond het geweldig.” Het zaadje voor haar loopbaan in de medische wereld was geplant.

Tussen Amsterdam en Lelystad

Bianca ging op haar zeventiende werken in een tandartsenpraktijk in Amsterdam. Dat hield haar geworteld in de stad toen ze op haar achttiende met haar ouders mee naar Lelystad verhuisde. Een ware cultuurshock. Ondertussen waardeert ze de ruimte en natuur in en rond Lelystad. “Ik kan intens genieten van het spelen met mijn meisjes van twee en vier jaar. Op de stoep, in de tuin of in het bos hier in Lelystad. Toen ik zelf klein was woonden we op de Kamperfoelieweg, precies tussen het BovenIJ ziekenhuis, het politiebureau en de brandweerkazerne. Er waren altijd sirenes en veel verkeer. Dat is zo anders hier.”

Lees hier het hele verhaal van Bianca

Onze collega worden?

Bekijk het actuele vacatureoverzicht:

BovenIJ vacatures

Als twaalfjarige mocht ik meekijken bij een operatie

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven