Onze kwaliteit van zorg in cijfers

golf
  1. Home
  2. Over BovenIJ
  3. Kwaliteit
  4. Onze kwaliteit van zorg in cijfers

Onze kwaliteit van zorg in cijfers

De kwaliteit van onze zorg wordt op verschillende manieren gemeten. We vinden het belangrijk dat u makkelijk informatie kunt vinden over hoe goed de zorg is.

Zorgkaart Nederland

Patiënten delen hun ervaringen met allerlei zorginstellingen op de website van Zorgkaart Nederland. Hier geven ze hun arts en zorginstelling een cijfer voor de zorg en schrijven ze een recensie. U kunt op deze website ook uw eigen ervaringen delen:  www.zorgkaartnederland.nl.

Sterftecijfers

Hoe bereken je sterftecijfers? HSMR staat voor Hospital Standardized Mortality Ratio. De HSMR geeft de verhouding weer tussen het aantal werkelijk overleden patiënten en het verwachte aantal overleden patiënten in een ziekenhuis. De HSMR geeft niet weer of het overlijden vermijdbaar was. Vermijdbaar wil zeggen dat het overlijden mogelijk voorkomen had kunnen worden.

In Nederland wordt het verwachte aantal sterfgevallen op een HSMR van 100 gesteld. Bij de totstandkoming van de sterftecijfers wordt rekening gehouden met het type patiënten dat in het ziekenhuis komt. Scoor je als ziekenhuis 100, dan zijn de sterfgevallen volgens verwachting. Scoor je minder dan 100, dan houdt dit in dat er relatief minder sterfgevallen plaatsvinden. Een score boven de 100 betekent dat er relatief meer sterfgevallen plaatsvinden dan verwacht.

Inmiddels is ons definitieve cijfer ook bekend voor 2022, 91. Dat betekent dat het BovenIJ niet signifcant afwijkt van het landelijke gemiddelde.

Ziekenhuischeck

Wilt u weten of een ziekenhuis goede kwaliteit biedt? Of bij welk ziekenhuis u het beste terecht kunt voor de juiste behandeling? Ga dan naar de website ziekenhuischeck.nl.

Op deze website vindt u veel informatie over ziekenhuizen; zoals wachttijden of heropnames. Of het resultaat van een operatie. Zijn er complicaties geweest, is de uitkomst zoals verwacht? Al deze gegevens zeggen iets over de kwaliteit van zorg van een ziekenhuis. Op ziekenhuischeck.nl kunt u veel informatie vinden. Ook kunt u hier ziekenhuizen met elkaar vergelijken.

Revalidatiecheck

Moet u revalideren? U kunt dan op www.revalidatiecheck.nl kijken. Hier krijgt de revalidatiezorg in ons ziekenhuis elk jaar een cijfer. Deze cijfers worden gegeven door Zorginstituut Nederland. Dit is een organisatie die de kwaliteit van zorg elk jaar meet.

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven