Medewerkers vertellen: ook zij zijn 35 jaar!

golf

Scott is ruim zes jaar klinisch chemisch analist in het BovenIJ en staat op het punt te starten in een nieuwe functie, die van kwaliteitsadviseur bij het KCL (Klinisch Chemisch Lab). Hij heeft zin in die nieuwe uitdaging, maar plezier in zijn werk had hij al. “Omdat ik het gevoel heb dat ik goed ben in wat ik doe. En de variatie in ons werk is groot. We zijn allemaal allrounders, worden op alle verschillende taken ingezet, iedere dag is anders.” 

Lees meer Lees meer over Eigengereid in het BovenIJ

Van stagiair tot senior

Monique, 35 jaar

Monique is senior analist. Ze was een paar maanden oud bij de oprichting van het BovenIJ ziekenhuis in september 1987. “Ik zal wel fijn in mijn moeders armen hebben gelegen,” antwoordt Monique op de vraag waar ze was toen het BovenIJ opende. Ze werd thuis geboren in Krommenie, in het huis waar haar moeder nog steeds woont. Monique zelf is ondertussen verhuisd naar ‘de andere kant van de sloot’, zoals ze het zelf uitdrukt. Ook in Krommenie dus.

Lees meer Lees meer over Van stagiair tot senior

Bianca werd geboren in Amsterdam-Oost, maar verhuisde een paar maanden later met haar ouders naar Noord. Als peuter was ze al eens patiënt in het BovenIJ ziekenhuis. Nu is ze er assistent kaakchirurgie. Haar eerste ‘beroepsmatige’ ervaring in het BovenIJ had ze als twaalfjarige. “In het eerste jaar van de middelbare school deed ik een snuffelstage in het ziekenhuis. Ik had nooit verwacht dat ze een twaalfjarige binnen zouden laten, maar ze boden me die kans. Ik mocht een dag komen kijken op de röntgenafdeling. Terwijl ik daar was kwam er een spoedoproep binnen voor de OK. Ik vroeg: ‘Mag ik mee?’ Dat mocht! Het was een heupoperatie en ik vond het geweldig.” Het zaadje voor haar loopbaan in de medische wereld was geplant.

Lees meer Lees meer over Bianca over kansen in het BovenIJ

Schakels in patiëntenzorg

Rianne, 35 jaar

De wieg van Rianne stond bij haar ouders in Volendam ten tijde van de opening van het BovenIJ. Ze was toen net een paar maanden oud. En ze was nog net geen 35 toen ze begin dit jaar applicatiebeheerder werd op de afdeling ICT. Het BovenIJ leerde ze al veel eerder kennen. Ze solliciteerde er als achttienjarige doktersassistente, vers van de opleiding. Rianne kon aan de slag bij de poli Urologie van het BovenIJ, een plek waar ze jarenlang met veel plezier werkte. “Ik vond het een heel veelzijdige baan, omdat ik onderzoeken mocht voorbereiden en ook kon assisteren bij ingrepen. En daarnaast natuurlijk administratie en baliewerk. Je mouwen opstropen, daar hou ik van. Ik had leuke collega’s daar, vrienden eigenlijk, ik ga nog regelmatig even kletsen.”

Lees meer Lees meer over Schakels in patiëntenzorg

De nieuwe internist

Josien, 35 jaar

Internist-hematoloog Josien Rozenberg werkt pas een half jaar in het BovenIJ. Ze verwacht dat ze voor veel medewerkers nog ‘die nieuwe internist’ is. Het overgrote deel van haar leven was het BovenIJ voor haar een onbekende. Nog net geen 35 was ze, toen ze solliciteerde bij het BovenIJ. Haar sollicitatiegesprek was de eerste kennismaking. Als arts opgeleid in grote, vaak academische, ziekenhuizen was ze gewend aan kolossale gebouwen met veel verdiepingen. Het BovenIJ, met slechts drie verdiepingen langs het lager gelegen Noord-Hollands kanaal had ze letterlijk over het hoofd gezien.

Lees meer Lees meer over De nieuwe internist

Het BovenIJ past bij mij

Laura, 35 jaar

Laura werkt als (oncologie) verpleegkundige op de afdeling Interne Geneeskunde/Longziekten. Daarnaast is ze op de poli actief als casemanager oncologie en als palliatief consulent. Mensen om haar heen vinden haar werk vaak zwaar. “Natuurlijk is het dat soms ook, maar het is ook gewoon wat ik doe. Ik haal voldoening uit het begeleiden van patiënten in dat zware traject. Het is fijn als je mensen kunt steunen.”

Lees meer Lees meer over Het BovenIJ past bij mij

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven