Controle van uw identiteit

golf
  1. Home
  2. Over BovenIJ
  3. Gastvrije zorg
  4. Controle van uw identiteit

Controle van uw identiteit

Om de zorg voor u zo goed en veilig mogelijk te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat wij weten wie u bent. Het is noodzakelijk dat uw gegevens juist en volledig bij ons bekend zijn.

Verplicht legitimeren

Patiënten moeten zich tegenover de zorgverlener kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’ en is ingevoerd om misbruik met zorgpassen te voorkomen. De identificatieplicht is onderdeel van de Zorgverzekeringswet en geldt voor iedereen, ook voor kinderen vanaf 30 dagen.

Legitimeren bij ieder bezoek

Neem bij uw bezoek aan het BovenIJ ziekenhuis altijd een geldig identiteitsbewijs mee. Dit is wettelijk verplicht. Hiermee voorkomen we persoonsverwisselingen en dubbele inschrijvingen.

Legitimeren bij een onverwachte opname

Heeft u geen geldig identiteitsbewijs bij u, bijvoorbeeld omdat u na een ongeval of met spoed bent opgenomen? Zorg dan dat u binnen 2 weken een geldig identiteitsbewijs kunt laten zien. 

Legitimeren voor kinderen

Ook voor kinderen vanaf 30 dagen geldt een legitimatieplicht bij een ziekenhuisbezoek. U moet dit kunnen laten zien. Dit is vastgelegd in de Zorgverzekeringswet.

Heeft uw kind (nog) geen identiteitsbewijs? Dit kunt u aanvragen via het stadsloket. Uw kind moet bij de aanvraag aanwezig zijn. Meer informatie vindt u op de website van de Gemeente Amsterdam.

Burgerservicenummer registreren

Bij uw inschrijving zijn wij wettelijk verplicht om ook uw burgerservicenummer te registreren. Dit is nodig voor de declaratie van de kosten bij de zorgverzekeraar. Lees meer op de pagina Zorgverzekering

Volledige inschrijving

Zorg dat uw inschrijving in ons ziekenhuis juist en volledig is. Lees meer op de pagina Kloppen uw gegevens?

Laat ons weten wie u bent

Om persoonsverwisselingen te voorkomen, kunnen onze medewerkers u vragen om uw legitimatie of de legitimatie van uw kind. Ook kunnen zij u vragen stellen. Geeft u steeds uw naam, geboortedatum of andere informatie als onze medewerkers hierom vragen.

Geldige identiteitsbewijzen

U kunt zich legitimeren met:

  • Een geldig paspoort
  • Een geldig rijbewijs
  • Een geldige Nederlandse identiteitskaart

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven