Nieuws

Nieuws uit het BovenIJ

golf
11-10-2019

Jaarbeeld 2018

Hoe hebben onze medewerkers en patiënten het afgelopen jaar ervaren?

Lees meer Lees meer over Jaarbeeld 2018

Maandag 7 oktober om 13:40 uur is de duizendste baby in het Moeder Kind Centrum geboren. De ouders van het meisje Alyssa werden door voorzitter Raad van Bestuur Edwin van der Meer, gynaecoloog Hilda, klinisch verloskundige Berlinda en O&G verpleegkundige Caroline van het BovenIJ ziekenhuis in het zonnetje gezet met felicitaties, een luiertaart en een bos bloemen.

Lees meer Lees meer over Alyssa is de duizendste baby van 2019 in het BovenIJ ziekenhuis

Vijftien jaar geleden werd mevrouw Wouterse (55) enkele dagen opgenomen in het BovenIJ ziekenhuis. Voor de jarenlange goede zorg wilde zij cardioloog dr. Bakx bedanken. Mevrouw Wouterse: “Ik voel mij op dit moment zo goed, dat ik dr. Bakx in het zonnetje wilde zetten. Het is een hele fijne dokter en we hebben veel met elkaar gesproken. Bijvoorbeeld over mijn medicijnen. Dat was af en toe best wel een zoektocht om de juiste medicijnen en dosering te vinden.”

Lees meer Lees meer over Mevrouw Wouterse verrast dr. Bakx met een grote bos bloemen

Over een paar weken begint het stookseizoen, en dan is het zover. Het BovenIJ ziekenhuis stapt over van aardgas naar stadswarmte. Bent u ook benieuwd naar wat er is verbouwd? En hoe alles straks werkt?

Lees meer Lees meer over Rondleiding ketelhuis: van aardgas naar stadswarmte

Onder begeleiding van onze longverpleegkundige en longarts kunt u stoppen met roken. Dat doet u samen met andere deelnemers die ook willen stoppen met roken. Patiënten kunnen zich hiervoor aanmelden. U heeft wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Lees meer Lees meer over Stoppen met roken? We helpen u!

"Ik schilder graag portretten, vooral gezichten met een boodschap, gezichten die iets te vertellen hebben, vind ik interessant om vast te leggen op doek", aldus Reggy Bruine de Bruin.

Lees meer Lees meer over Gezichten met een boodschap door Reggy Bruine de Bruin

Verbonden met het BovenIJ

Het BovenIJ was als een vervangend thuis voor mij. In het ziekenhuis kent iedereen elkaar en zegt elkaar gedag.

Jana vindt dat zorgzaamheid één van de belangrijkste eigenschappen is van een verpleegkundige. “Je probeert patiënten gerust te stellen, dat het oké is om hulp te vragen. Daarin wil je geloofwaardig over komen, ook als je het hartstikke druk hebt. Als je in dit werk wat geeft, krijg je heel veel terug.”

Meer weten over werken bij het BovenIJ? Kijk op onze werkenbij-site.

 

Lees het verhaal van Jana

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven