05 november 2020

Koningin Máxima bezoekt BovenIJ ziekenhuis

golf
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Koningin Máxima bezoekt BovenIJ ziekenhuis

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 5 november een werkbezoek gebracht aan het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord. Het bezoek stond in het teken van de gevolgen van de coronapandemie voor de reguliere zorg en de verbinding tussen het sociaal en medisch domein.

Tien jaar geleden is in Amsterdam-Noord de Krijtmolenalliantie opgericht, om door samenwerking de zorg voor met name kwetsbare ouderen in Amsterdam-Noord te verbeteren. Zorg- en welzijnsaanbieders, de gemeente en de zorgverzekeraar hebben hierin hun krachten gebundeld. Uit de alliantie ontstond vervolgens het initiatief Beter Samen in Noord. Met dit programma worden het medisch en het sociaal domein met elkaar verbonden, zodat patiënten de juiste zorg krijgen door de juiste zorgprofessional. Door de coronapandemie is deze samenwerking nog hechter geworden.

Coronazorg

Koningin Máxima sprak in Krijtmolen d’Admiraal, waar de alliantie is ontstaan, met de Raad van Bestuur van het BovenIJ ziekenhuis en de Nederlandse Zorgautoriteit over de gevolgen van corona voor de reguliere zorg en het maatwerk dat in de zorg momenteel moet worden toegepast. Daarnaast vertelden lokale bestuurders van zorg- en welzijnsinstellingen over de sociale gevolgen van corona in Amsterdam-Noord, het programma Beter Samen in Noord en de zorgverbetering die te behalen valt door digitalisering en intensieve samenwerking van zorgverleners.

In het BovenIJ ziekenhuis kreeg Koningin Máxima van onze zorgprofessionals AOA-verpleegkundige, IC-verpleegkundige, intensivist-anesthesioloog, internist en longarts een toelichting op de gevolgen van de tweede coronagolf voor zowel patiënten als medewerkers van het ziekenhuis. Afsluitend sprak zij met enkele voormalige coronapatiënten uit het BovenIJ over hun ervaringen met de ziekte en met de zorg die hun is geboden.

Edwin van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur: “We zijn vereerd dat juist nu in deze 2e golf Koningin Máxima haar waardering uitsprak voor het personeel in de zorg. Een opsteker voor iedereen in het BovenIJ ziekenhuis en alle zorg- en welzijnsinstellingen.”

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie. Tijdens het werkbezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven