Patiënten vertellen

Ervaringen van patiënten met onze zorg

golf
Uitgelicht

Raf en Tygo hoorden beter na het krijgen van buisjes

Kim besloot om bij beide kinderen buisjes in de oren te laten plaatsen.

De ouders van Raf (7) en Tygo (4) hadden het idee dat hun jongens minder goed hoorden. De huisarts verwees hen door naar de KNO-arts in BovenIJ, waar ze besloten om bij beide kinderen buisjes in de oren te laten plaatsen. Inmiddels hebben ze alweer voor de tweede keer buisjes gekregen.

Lees de hele ervaring

Loek kreeg een staaroperatie

Loek, patiënt oogheelkunde

Als Loek (78) steeds minder goed met zijn rechteroog kan zien, blijkt dat hij last heeft van staar. Dankzij een staaroperatie in het BovenIJ ziekenhuis, kan hij direct een stuk beter zien: ‘Ik ben er heel blij mee.’

Lees de hele ervaring Lees meer over Loek kreeg een staaroperatie

Even geen dokter nodig: ‘Begin met rustig bewegen’

Bij Simone werd de pijn steeds minder en ging bewegen makkelijker

Simone uit Amsterdam-Noord deed mee met een wandelgroep van stichting Doras. Ze viel kilo’s af en merkte dat ze steeds makkelijker kon bewegen. Zelfs een knieoperatie bleek niet meer nodig. Nu helpt Simone buurtbewoners om ook te bewegen en gezonder te eten.

Lees de hele ervaring Lees meer over Even geen dokter nodig: ‘Begin met rustig bewegen’

De tweeling van Marjolijn ging naar de zuigelingenpoli

Marjolijn met haar twee kinderen over de zuigelingenpoli

Door omstandigheden beviel Marjolijn al met 32 weken van haar twee-eiige tweeling. Wat volgde was een ontzettend heftige tijd, waarin ze, samen met haar vriend, met weinig tot geen slaap zo goed mogelijk voor beide baby’s probeerde te zorgen. Gelukkig kregen ze veel hulp van de speciale zuigelingenpoli van BovenIJ, waar haar dochter Isa en zoon Bram nog twee jaar lang gemonitord werden.

Lees de hele ervaring Lees meer over De tweeling van Marjolijn ging naar de zuigelingenpoli

Els uit Den Ilp liep vanwege haar zwangerschap onder controle in het BovenIJ. “Dat is normaal als je zwanger bent van een meerling. De controles zijn dan niet bij een verloskundige praktijk in de buurt, maar in het ziekenhuis. In mijn omgeving hoorde ik goede verhalen over het BovenIJ ziekenhuis. Ook wonen we vlakbij het BovenIJ en mijn man werkt er in de buurt. Zo kon hij regelmatig mee naar controle afspraken.” 

Lees de hele ervaring Lees meer over Els bevallen van tweeling met draadloos ctg-apparaat

Margaretha krijgt immunotherapie

Margaretha, oncologie patiënt

De 60-jarige Margaretha heeft longkanker met uitzaaiingen. Dankzij de immunotherapie die ze in het BovenIJ ziekenhuis krijgt, kan ze langer blijven leven: ‘Voor mij is dit een wondermiddel.’

Lees de hele ervaring Lees meer over Margaretha krijgt immunotherapie

Fons is hartpatiënt

Fons (72), cardiologie patiënt

De 72-jarige Fons heeft het aan zijn hart. Hij komt al jaren in het BovenIJ ziekenhuis voor controles en behandelingen. ‘In andere ziekenhuizen voelde ik me een nummer, hier voel ik me thuis.’

Lees de hele ervaring Lees meer over Fons is hartpatiënt

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven