Patiënten vertellen

Ervaringen van patiënten met onze zorg

golf
Uitgelicht

Jan over het gebruik van de Thuismeten app

‘De app is echt een uitkomst!’

Twintig jaar geleden belandde Jan (76) met een longontsteking in het BovenIJ. Hij dacht na de longontsteking weer op te knappen, maar niets was minder waar. Na een longfunctieonderzoek ontdekte de arts dat hij de longziekte COPD had. Sindsdien wordt Jan goed in de gaten gehouden, o.a. met de Thuismeten app. ‘De app is echt een uitkomst!’

Lees de hele ervaring

Blij dat ik een eigen arts heb

Je leert elkaar in de jaren steeds beter kennen

Greet (1960) komt al jaren bij longarts Bob Groot. Ze vindt hem een fijne dokter. ‘Hij vertelt altijd precies wat er aan de hand is. Hij is recht voor zijn raap.’ Greet is onder behandeling voor longkanker. Ze krijgt immunotherapie. ‘Iedere zes maanden word ik gecontroleerd. Dat is altijd weer spannend.’

Lees de hele ervaring Lees meer over Blij dat ik een eigen arts heb

Thuis in het BovenIJ

Apotheker Jelmer Faber: ‘We zorgen voor elkaar.’

Ina (1950) was 28 jaar lang het eerste gezicht dat je bij binnenkomst in het BovenIJ ziekenhuis zag. Ze werkte al die jaren met veel plezier bij de receptie. Evenzo lang was ze ook zelf patiënt van het ziekenhuis.

Lees de hele ervaring Lees meer over Thuis in het BovenIJ

Tijdens de behandeling gebruikte Peter de Thuismeten app

Peter woont op Texel en kreeg darmkanker

Afgelopen winter deed Peter (58 jaar) mee aan het Bevolkingsonderzoek Darmkanker. Hij kreeg van het BovenIJ een uitnodiging voor verder onderzoek, waarna een tumor in de dikke darm werd vastgesteld.

Lees de hele ervaring Lees meer over Tijdens de behandeling gebruikte Peter de Thuismeten app

Fanatiek sporten met Parkinson

Coen Steman over de ziekte van Parkinson

In 2020 telde Nederland 63.500 mensen met Parkinson*. Eén daarvan is Coen Steman (59), een fanatiek schaatser en fietser uit Ilpendam. Begin 2019 kreeg hij de diagnose Parkinson gesteld. Ondanks zijn eerste boosheid en frustratie is hij niet bij de pakken neer gaan zitten, in tegendeel. Zo fietst hij duizenden kilometers per jaar en doet hij binnenkort voor de tweede keer mee aan Bike voor Parkinson.

Lees de hele ervaring Lees meer over Fanatiek sporten met Parkinson

Ed vertelt over zijn ervaring met de Thuismeten app

Hij heeft hartproblemen en loopt onder controle bij de polikliniek cardiologie

Ed kreeg te maken met hartproblemen, waarvoor hij twee keer per jaar voor controle naar de polikliniek cardiologie komt. ‘Ik heb een fijne specialist, hij luistert goed en is attent. Maar in het half jaar tussen de controles word je toch onzeker. Het gebruik van de Thuismeten app neemt dit weg. Ik voel nu veel minder stress.’

Lees de hele ervaring Lees meer over Ed vertelt over zijn ervaring met de Thuismeten app

Marten kreeg na een knieoperatie zijn actieve leven terug

Marten (71) vertelt over zijn knieoperatie

Vroeger maakte hij trektochten in de Pyreneeën, zat hij op softbal en liep hij hard. Door jarenlange knieklachten kon Marten (71) dit echter niet meer. Hij had zich hier al bij neergelegd toen er gelukkig toch een oplossing kwam: een nieuwe knie. Na een vrij eenvoudige ingreep kon hij zijn activiteiten al snel weer hervatten.

Lees de hele ervaring Lees meer over Marten kreeg na een knieoperatie zijn actieve leven terug

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven