Stalen elleboog

Liessanne over haar complexe breuk in haar onderarm en elleboog
golf
  1. Home
  2. Gezonder in Noord
  3. Patiënten vertellen
  4. Stalen elleboog
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

De eerste paar weken waren spannend. Ik ben muzikant, Pilates-docent en linkshandig.

Nog geen drie maanden geleden maakte Liessanne een lelijke val tijdens het boulderen in de klimhal. Ze viel met haar volle gewicht op haar uitgestoken arm. De ambulance bracht haar naar het BovenIJ, waar ze werd geopereerd door traumachirurg Bas Twigt.

De röntgenfoto’s lieten een complexe breuk van haar linker onderarm en elleboog zien. ‘De eerste paar weken waren spannend. Ik ben muzikant, Pilates-docent en linkshandig.’ Het was allesbehalve zeker of haar linkerarm weer volledig zou kunnen functioneren. Maar na een maand gaf Liessanne alweer les en ondertussen kan ze haar arm weer helemaal strekken.

Relaxte sfeer

Liessanne had niet eerder in het ziekenhuis gelegen en is blij verrast over de relaxte sfeer in het BovenIJ. ‘Iedereen was super lief. Ze snappen dat het allemaal best wel eng is.’ De zorgverleners wisten haar gerust te stellen. ‘Het ging er ook nooit gehaast aan toe, ze namen echt even de tijd om te luisteren. Ik moest een paar keer naar de gipskamer. Daar was het gezellig: “Hé, jij weer?”, verwelkomden ze me, en dan maakten we een geintje.’

Goed geholpen

Liesanne laat een röntgenfoto zien van haar “stalen elleboog”. Ze vermoedt dat de operatie voor het traumateam nog best een uitdaging was. ‘Ik ben echt blij met hoe ze mij geholpen hebben.’ De operatie, de brace die haar ondersteunde tijdens het revalideren, de controles door traumachirurg Bas Twigt en de wetenschap dat ze altijd kon bellen als ze twijfels had over het herstel. 
‘De band met de patiënt is belangrijk,’ vertelt traumachirurg Bas Twigt. ‘Omdat we een kleinschalig ziekenhuis zijn, ziet de patiënt in de verschillende fases rondom een operatie steeds dezelfde arts. Dat geeft vertrouwen.’ Het traumateam heeft soms te maken met “complexe puzzels”. ‘Je probeert met het team elke patiënt weer terug te krijgen op zijn oude niveau. Dat traject ga je samen aan. Bij Liessanne is dat goed gelukt. Ze was heel gemotiveerd en heeft veel geoefend.’

 

De eerste paar weken waren spannend. Ik ben muzikant, Pilates-docent en linkshandig.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven