Patiënten vertellen

Ervaringen van patiënten met onze zorg

golf
Uitgelicht

Jan over het gebruik van de Thuismeten app

‘De app is echt een uitkomst!’

Twintig jaar geleden belandde Jan (76) met een longontsteking in het BovenIJ. Hij dacht na de longontsteking weer op te knappen, maar niets was minder waar. Na een longfunctieonderzoek ontdekte de arts dat hij de longziekte COPD had. Sindsdien wordt Jan goed in de gaten gehouden, o.a. met de Thuismeten app. ‘De app is echt een uitkomst!’

Lees de hele ervaring

Henry kreeg een nieuwe heup

Henry (64) vertelt over zijn ervaringen met het BovenIJ en zijn heupoperatie

De heup van Henry was zo versleten, dat zelfs het aantrekken van zijn sokken een marteling was. In het BovenIJ ziekenhuis kreeg hij een nieuwe heup, via de voorste benadering. ‘Ik voelde me door het zorgpersoneel gekoesterd.’

Lees de hele ervaring Lees meer over Henry kreeg een nieuwe heup

Meneer Plooijer (79) overwon uitgezaaide darmkanker dankzij studie

Meneer Plooijer over zijn diagnose darmkanker

Drie jaar geleden merkte Willem Plooijer (79) bloed in zijn ontlasting op. Zijn huisarts adviseerde hem om een endoscopie te maken, waarna hij een afspraak maakte in het BovenIJ ziekenhuis. Helaas kreeg hij na het onderzoek direct slecht bericht: hij had darmkanker.

Lees de hele ervaring Lees meer over Meneer Plooijer (79) overwon uitgezaaide darmkanker dankzij studie

Loek kreeg een staaroperatie

Loek, patiënt oogheelkunde

Als Loek (78) steeds minder goed met zijn rechteroog kan zien, blijkt dat hij last heeft van staar. Dankzij een staaroperatie in het BovenIJ ziekenhuis, kan hij direct een stuk beter zien: ‘Ik ben er heel blij mee.’

Lees de hele ervaring Lees meer over Loek kreeg een staaroperatie

Even geen dokter nodig: ‘Begin met rustig bewegen’

Bij Simone werd de pijn steeds minder en ging bewegen makkelijker

Simone uit Amsterdam-Noord deed mee met een wandelgroep van stichting Doras. Ze viel kilo’s af en merkte dat ze steeds makkelijker kon bewegen. Zelfs een knieoperatie bleek niet meer nodig. Nu helpt Simone buurtbewoners om ook te bewegen en gezonder te eten.

Lees de hele ervaring Lees meer over Even geen dokter nodig: ‘Begin met rustig bewegen’

De tweeling van Marjolijn ging naar de zuigelingenpoli

Marjolijn met haar twee kinderen over de zuigelingenpoli

Door omstandigheden beviel Marjolijn al met 32 weken van haar twee-eiige tweeling. Wat volgde was een ontzettend heftige tijd, waarin ze, samen met haar vriend, met weinig tot geen slaap zo goed mogelijk voor beide baby’s probeerde te zorgen. Gelukkig kregen ze veel hulp van de speciale zuigelingenpoli van BovenIJ, waar haar dochter Isa en zoon Bram nog twee jaar lang gemonitord werden.

Lees de hele ervaring Lees meer over De tweeling van Marjolijn ging naar de zuigelingenpoli

Els uit Den Ilp liep vanwege haar zwangerschap onder controle in het BovenIJ. “Dat is normaal als je zwanger bent van een meerling. De controles zijn dan niet bij een verloskundige praktijk in de buurt, maar in het ziekenhuis. In mijn omgeving hoorde ik goede verhalen over het BovenIJ ziekenhuis. Ook wonen we vlakbij het BovenIJ en mijn man werkt er in de buurt. Zo kon hij regelmatig mee naar controle afspraken.” 

Lees de hele ervaring Lees meer over Els bevallen van tweeling met draadloos ctg-apparaat

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven