Patiënten vertellen

Ervaringen van patiënten met onze zorg

golf
Uitgelicht

Jan over het gebruik van de Thuismeten app

‘De app is echt een uitkomst!’

Twintig jaar geleden belandde Jan (76) met een longontsteking in het BovenIJ. Hij dacht na de longontsteking weer op te knappen, maar niets was minder waar. Na een longfunctieonderzoek ontdekte de arts dat hij de longziekte COPD had. Sindsdien wordt Jan goed in de gaten gehouden, o.a. met de Thuismeten app. ‘De app is echt een uitkomst!’

Lees de hele ervaring

Er ging een wereld open voor Siny Veenhof - Verhoeven

Ze ontdekte pas na haar staaroperatie hoe slecht ze zag

Op haar 75e kreeg Siny Veenhof-Verhoeven een uitnodiging voor een rijbewijskeuring. De keuring verliep goed, maar toch kreeg ze papieren mee om haar ogen in het ziekenhuis te laten controleren. De oogarts constateerde staar aan beide ogen. "Ik dacht dat de glazen van mijn bril vies waren."

Lees de hele ervaring Lees meer over Er ging een wereld open voor Siny Veenhof - Verhoeven

Ze vragen zich af of ik nog geen bril nodig heb

Tineke was nog relatief jong toen ze staar ontwikkelde

Tineke was nog relatief jong toen ze staar ontwikkelde. Standaard wordt bij een staaroperatie de troebele lens vervangen door een enkelvoudige kunstlens, maar Tineke kreeg varifocale lenzen.

Lees de hele ervaring Lees meer over Ze vragen zich af of ik nog geen bril nodig heb

Vertrouwen

Yvonne is al jaren bekend met het BovenIJ

Yvonne (1976) is al jaren bekend met het BovenIJ ziekenhuis. Ze heeft ervaren dat specialisten de tijd voor haar namen. ‘Maar het gaat ook efficiënt, je hoeft niet lang te wachten. De mensen aan de balie heten je welkom. Ze zijn allemaal even vriendelijk.’

Lees de hele ervaring Lees meer over Vertrouwen

Met een gerust hart

Yvonne komt al jaren in het BovenIJ

Als geboren en getogen Noorderling ziet Yvonne (1948) het BovenIJ als háár ziekenhuis. ‘Eerst het ZAN, nu het BovenIJ. Onze zoon van 43 is nog in het ZAN geboren.’ In het BovenIJ komt ze bij dermatoloog Gamze Piskin.

Lees de hele ervaring Lees meer over Met een gerust hart

Meesterlijk

Zijn arts wist Wim gerust te stellen

Wim (1937) heeft het huidige BovenIJ ziekenhuis gebouwd zien worden. Maar dat niet alleen. In de jaren zestig kwam hij wekelijks vanuit het centrum naar Noord om de Volewijckers te zien voetballen, daardoor was hij ook al toeschouwer van de bouw van het oude Ziekenhuis Amsterdam Noord (ZAN).

Lees de hele ervaring Lees meer over Meesterlijk

Je voelt je gezien

Barbara ontmoette Serge Dohmen voordat ze met chemotherapie begon

‘Als je bij een oncoloog komt is dat natuurlijk geen feestje,’ vertelt Barbara (1954). Ze ontmoette internist-oncoloog Serge Dohmen voordat ze met chemotherapie begon. Haar eerste indruk van hem was, zoals ze zelf zegt, “huizenhoog”.

Lees de hele ervaring Lees meer over Je voelt je gezien

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven