Patiënten vertellen

Ervaringen van patiënten met onze zorg

golf
Uitgelicht

Jan over het gebruik van de Thuismeten app

‘De app is echt een uitkomst!’

Twintig jaar geleden belandde Jan (76) met een longontsteking in het BovenIJ. Hij dacht na de longontsteking weer op te knappen, maar niets was minder waar. Na een longfunctieonderzoek ontdekte de arts dat hij de longziekte COPD had. Sindsdien wordt Jan goed in de gaten gehouden, o.a. met de Thuismeten app. ‘De app is echt een uitkomst!’

Lees de hele ervaring

Ger zijn heup was versleten

Ger (67), patiënt orthopedie

Ger ter Beke (67) uit Purmerend ging met spierpijn klachten naar de huisarts. In eerste instantie werd hij naar de fysiotherapeut doorverwezen, maar dat hielp onvoldoende. Op de röntgenfoto was slijtage aan de heup zichtbaar.

Lees de hele ervaring Lees meer over Ger zijn heup was versleten

Ruud van de Pas onderging de laserbehandeling vanwege een vergrote prostaat. Ruud: ‘Ik had mijn nachtelijke toiletbezoeken nooit in verband gebracht met een lichamelijke oorzaak. Tot ik opeens niet meer kon plassen.’

Lees de hele ervaring Lees meer over Ruud onderging een laserbehandeling vanwege een vergrote prostaat
Aandacht voor hoofdpijn bij kinderen

Aandacht voor hoofdpijn bij kinderen

Riekje (12) heeft last van migraine

Hoofdpijn of zelfs migraine is niet iets dat je bij kinderen graag ziet. Maar toch zijn er kinderen en jongeren die er last van hebben. Zij kunnen met hun hoofdpijnklachten terecht bij de hoofdpijnpolikliniek in het BovenIJ ziekenhuis. Riekje (12), een leuke, spontane jongedame is één van hen. Zij heeft last van migraine.

Lees de hele ervaring Lees meer over Aandacht voor hoofdpijn bij kinderen

Hoofdpijn? Liever niet!

Lenn (10) over zijn hoofdpijnproblemen

Hoofdpijn of zelfs migraine is niet iets dat je bij kinderen graag ziet. Maar toch zijn er kinderen en jongeren die er last van hebben. Lenn (10) had veel last van hoofdpijn. Hij kwam terecht bij de hoofdpijnpolikliniek in het BovenIJ ziekenhuis.

Lees de hele ervaring Lees meer over Hoofdpijn? Liever niet!

Heupoperatie via ‘voorste benadering’

Willem (76) kon zes weken na zijn eerste gesprek al geopereerd worden
Heeft u pijn in de lies en uw bovenbeen? Dan kan het zijn dat uw heup versleten is. In dat geval kan het plaatsen van een heupprothese veel verlichting geven. In het BovenIJ ziekenhuis kunt u deze ingreep laten doen volgens de ‘voorste benadering’.

 

Lees de hele ervaring Lees meer over Heupoperatie via ‘voorste benadering’

Hartrevalidatie in het BovenIJ ziekenhuis én thuis

Bob Couzij, patiënt hartrevalidatie

Het doormaken van een hartziekte of een hartoperatie is ingrijpend. Voor de patiënt en de naasten ontstaat er veelal een ‘nieuwe situatie’, waarbij gevoelens van angst en onzekerheid een rol spelen.

Lees de hele ervaring Lees meer over Hartrevalidatie in het BovenIJ ziekenhuis én thuis

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven