Specialisme

Pijnbestrijding

Pijn kan je leven overheersen. Het is geweldig dat ik iets voor deze patiënten kan betekenen

Annick Royakkers
pijnspecialist
golf
 1. Home
 2. Specialisme & afdeling
 3. Pijnbestrijding

Bij het specialisme pijnbestrijding zien we patiënten met  pijn die soms moeilijk te behandelen is.  Pijn kan een enorme invloed hebben op het dagelijks leven. Het kan zorgen voor vermoeidheid, boosheid, depressieve gevoelens en minder sociale contacten. In het BovenIJ kunt u terecht voor behandeling van uw pijn. 

Soorten pijn

Er zijn verschillen soorten pijn; lang of kort bestaande pijn, zenuwpijn, pijn bij kanker en nog veel meer. Naast medicijnen kunnen er soms specifieke pijnbehandelingen gegeven worden. Onze pijnspecialisten zijn continue op de hoogte van de nieuwste technieken en mogelijkheden. Door elke keer een persoonlijk pijnbehandelplan te maken, kunnen wij vaak zorgen dat de pijnklachten verminderen. 

Onderzoek en behandeling

De pijnspecialist kijkt naar eventueel eerder verrichte onderzoeken en maakt op basis van de pijnklachten een persoonlijk behandelplan. Een pijnspecialist is een anesthesioloog - de arts die zorgt draagt voor narcose of pijnstilling bij operaties - met als extra aandachtsgebied de pijngeneeskunde. De pijnspecialist luistert goed naar uw verhaal, stelt vragen en doet zo nodig lichamelijk onderzoek. De oorzaak van pijn is niet altijd te vinden. Maar we kunnen wel altijd kijken hoe we de pijn kunnen verminderen en uw dagelijks leven verbeteren.

Korte wachttijden

U kunt met een verwijzing snel bij ons terecht voor een afspraak. Kort daarna kunt u al beginnen met de behandeling. Voor sommige pijnklachten kunt u nog sneller terecht zoals voor pijn bij kanker, gordelroos of dystrofie. Patiënten kunnen dan binnen enkele dagen bij ons terecht. 

Speciale aandachtsgebieden

In het BovenIJ zijn er verschillende behandelingen voor pijn. De pijnspecialist kan bijvoorbeeld medicatie of specifieke pijnbehandelingen adviseren en toepassen. Dit kan bestaan uit bepaalde injecties met lokale medicijnen, stroombehandelingen of specifieke pleisterbehandelingen. We zijn onder andere gespecialiseerd in: 

 • zenuwbehandelingen bij nek en rugklachten met uitstraling naar arm en/of been
 • behandelingen bij gewrichtsklachten
 • gordelroos
 • pijn bij kanker
 • behandelingen voor littekenpijn
 • behandelingen voor aangezichtspijn
 • behandeling met Qutenza pleister (bv bij oncologische pijn na chemo)

Samen beslissen

Soms zijn er verschillende behandelingen voor uw pijn. Uw pijnspecialist legt duidelijk uit wat de voor- en nadelen van de behandelingen zijn. Wat de beste behandeling is, hangt af van uw persoonlijke situatie en manier van leven. Daarom beslist u samen met uw pijnspecialist welke behandeling het beste bij u past. 

Vragen stellen via BeterDichtbij app

Heeft u een vraag over uw onderzoek of behandeling? Dan kunt u deze makkelijk aan uw zorgverlener stellen via de BeterDichtbij app. U appt uw vraag en krijgt binnen 3 werkdagen antwoord. U kunt met deze app ook beeldbellen op afspraak met uw pijnspecialist. Download de BeterDichtbij app gratis op uw mobiele telefoon.

Praktische informatie

 • Telefoonnummer 020-634 6287
 • Route 32

Aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Pijn kent vele oorzaken. Zo kan er sprake zijn van pijn vanuit de gewrichten, pijn vanuit pezen, pijn vanuit de spieren of pijn vanuit de zenuwen. Pijn door een geïrriteerde of beschadigde zenuw noemen we zenuwpijn

Lees meer

Gordelroos is een ontsteking van het centrale zenuwstelsel. Dit zorgt voor blaasjes en pijn. We kunnen de pijn behandelen met injecties.

Lees meer

Er zijn veel oorzaken van hoofdpijn. U kunt bij de pijnbestrijding polikliniek terecht als u weet waar de pijn vandaan komt. De pijn kan bijvoorbeeld vanuit problemen met de ogen komen, vanuit problemen met de tanden of het kaakgewricht, vanuit de nekspieren of vanuit geïrriteerde zenuwen.  

Lees meer

Facetartrose is een aandoening van uw facetgewrichtjes. Deze gewrichtjes zitten aan de achterkant van uw rug en verbinden de ruggenwervels met elkaar.

Lees meer

Bij pijn in de onderrug kan een behandeling met TENS helpen om deze te verminderen. Uw pijnspecialist werkt nauw samen met fysiotherapiepraktijken waar deze behandeling mogelijk is.

Lees meer

Als pijn langdurig aanwezig is, spreken we van chronische pijn. In deze folder leest u meer over pijnbestrijding bij chronische pijn.

Lees meer
Bekijk aandoeningen, behandelingen en onderzoeken

Gerelateerde afdelingen

Gerelateerde specialismen

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven