aandoening

Zenuwpijn (hernia, polyneurophatie, perifere zenuwpijn)

golf
  1. Home
  2. Aandoening & behandeling
  3. Zenuwpijn (hernia, polyneurophatie, perifere zenuwpijn)
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

Pijn kent vele oorzaken. Zo kan er sprake zijn van pijn vanuit de gewrichten, pijn vanuit pezen, pijn vanuit de spieren of pijn vanuit de zenuwen. Pijn door een geïrriteerde of beschadigde zenuw noemen we zenuwpijn

Herken zenuwpijn

Zenuwpijn geeft een tintelend, prikkend, branderig, of jeukend gevoel. U kunt heftige pijnscheuten voelen, waartegen gewone pijnstillers niet goed helpen. De pijn zit bijvoorbeeld in uw nek en straalt uit naar uw rug. Of u voelt het in uw rug, en het straalt uit naar uw armen. Zenuwpijn kan weken, tot maanden en soms zelfs jaren duren. De pijn is heel vervelend, maar niet gevaarlijk.

Onderzoek en behandeling

Er zijn verschillende soorten zenuwpijn:

  • Zenuwpijn vanuit de wervelkolom: Bij zenuwpijn vanuit de wervelkolom heeft u vaak specifieke uitstralende pijn in de armen of benen. Dit kan bijvoorbeeld komen door een hernia in de rug of een vernauwing van het kanaal waar de zenuwen doorheen lopen. Om dit te onderzoeken kan een MRI-scan gemaakt worden. Als een beklemde zenuw zorgt voor de pijn, kunt we u behandelen met speciale medicatie voor zenuwpijn. U kunt ook in aanmerking komen voor een zenuwblokkade.  
  • Zenuwpijn vanuit de perifere zenuwen: Bij zenuwpijn vanuit een bepaalde kleine of iets grotere zenuw, dus niet vanuit de wervelkolom, heet dit perifere zenuwpijn. Bijvoorbeeld bij een beknelde zenuw in de lies, waarbij de pijn kan uitstralen in de voorkant van het been. Of een beknelde zenuw in de bil, waarbij de pijn kan uitstralen in de achterkant van het been. Ook kan er sprake zijn van littekenpijn na bijvoorbeeld een operatie voor een liesbreuk, hartoperatie, longoperatie of een nieroperatie. We kunnen u behandelen met speciale medicatie voor zenuwpijn. U kunt ook in aanmerking komen voor een perifere zenuwblokkade.
  • Polyneuropathie: Als u pijn heeft aan de voetzolen of handpalmen, kan dat polyneuropathie zijn. De kleine zenuwen zijn dan beschadigd. Dit kan bijvoorbeeld komen door suikerziekte of door chronische alcoholgebruik. De pijnspecialist kan u behandelen met speciale pijnmedicatie voor zenuwpijn of met een Qutenza pleister behandeling.

Praktische informatie

  • Telefoonnummer 020-634 6287
  • Route 32

Specialisme

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven