behandeling

Lage rugpijn en TENS behandeling

golf
 1. Home
 2. Aandoening & behandeling
 3. Lage rugpijn en TENS-behandeling
Vandaag zijn de poliklinieken telefonisch minder goed bereikbaar dan u van ons gewend bent.

Voor vragen die geen spoed hebben, stuur een bericht via BeterDichtbij.

Wilt u weten wanneer uw afspraak is, bekijk dit via Mijn BovenIJ

 

Bij pijn in de onderrug kan een behandeling met TENS helpen om deze te verminderen. Uw pijnspecialist werkt nauw samen met fysiotherapiepraktijken waar deze behandeling mogelijk is.

Wat is TENS?

TENS is een afkorting van Transcutane Electro Neuro Stimulatie. Tijdens deze behandeling stimuleert een speciaal apparaat de zenuw met stroom. Dit neemt de oorzaak van de pijn niet weg, maar kan wel zorgen dat de pijn vermindert. Een TENS-behandeling is mogelijk bij acute en chronische pijn.

Het TENS-apparaat

Het apparaat is ongeveer zo groot als een mobiele telefoon. Hierop zijn 1 of 2 kabeltjes aangesloten, die zijn verbonden met zelfklevende elektroden op de huid. Zo dient het apparaat stroompjes toe. Dat zorgt voor een vermindering van pijn. Als blijkt dat de behandeling bij u werkt, wordt het TENS-apparaat vergoed vanuit uw basispakket.

Voor wie is TENS?

Een behandeling met TENS kan helpen wanneer u last heeft van:

 • chronische pijn;
 • lage rugpijn;
 • reumatische pijnklachten;
 • zenuwpijnen;
 • hoofdpijnen;
 • aangezichtspijn;
 • tand- en kiespijn;
 • sommige botbreuken.

U heeft vaak al meerdere manieren geprobeerd om van de pijn af te komen, zoals medicatie of (fysio)therapie.  U kunt TENS gebruiken naast een andere behandeling.

Behandeling door de fysiotherapeut

De pijnspecialist van het BovenIJ kan u verwijzen naar een fysiotherapeut voor een TENS-behandeling. U kunt het TENS-apparaat zien en uittesten. Hierop bespreekt u met de fysiotherapeut of het werkt. Zo ja, kunt u het apparaat houden en de behandeling voortzetten. Na 3 maanden neemt de pijnspecialist contact met u op om te bespreken hoe het gaat en of aanvullende behandeling nodig is. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven